Modificación trluc

Páginas: 106 (26283 palabras) Publicado: 9 de marzo de 2012
Llei de modificació del text refós de la Llei d’urbanisme, aprovat pel Decret legislatiu 1/2010, del 3 d’agost
Tram. 200-00011/09


Aprovació
Ple del Parlament
Sessió núm. 24, 15.02.2012, DSPC-P 41
Publicació: BOPC 260

Ple del Parlament
El Ple del Parlament, en la sessió tinguda el 15 de febrer de 2012, ha debatut el Dictamen de la Comissió deTerritori i Sostenibilitat referent al Projecte de llei de modificació del text refós de la Llei d’urbanisme, aprovat pel Decret legislatiu 1/2010, del 3 d’agost (tram. 200-00011/09), i les esmenes reservades pels grups parlamentaris.
Finalment, d’acord amb l’article 55.2 de l’Estatut d’autonomia i amb els articles 112 i 113 del Reglament del Parlament, ha aprovat la llei següent:
Llei de modificaciódel text refós de la Llei d’urbanisme, aprovat pel Decret legislatiu 1/2010, del 3 d’agost
Preàmbul
I
La Llei 2/2002, del 14 de març, d’urbanisme, va comportar al seu moment un pas important en la voluntat de donar resposta a les noves necessitats econòmiques i socials del país, apostant clarament per un desenvolupament urbanístic sostenible, sobre la base de la utilització racional delterritori, per a compatibilitzar el creixement i el dinamisme econòmics necessaris amb la cohesió social, el respecte al medi ambient i la qualitat de vida de les generacions presents i futures. Un altre dels objectius de la Llei 2/2002 fou el d’efectuar una simplificació dels procediments urbanístics, per a propiciar-ne la celeritat i l’eficàcia. Els principis que van inspirar l’esmentada Llei 2/2002, ique, essencialment, s’han mantingut en les reformes legislatives posteriors fins al text refós de la Llei d’urbanisme, aprovat pel Decret legislatiu 1/2010, del 3 d’agost, continuen avui essent plenament vàlids i vigents. La modificació que ara es planteja, doncs, no comporta un canvi conceptual, sinó, bàsicament, un canvi instrumental i tècnic que cal considerar en el context de mesureslegislatives impulsades darrerament en altres àmbits de l’activitat de l’Administració de Catalunya, d’acord amb els objectius definits en el Pla de Govern 2011-2014, d’agilitat i de reestructuració de l’Administració, de simplificació de la regulació administrativa i de promoció de l’activitat econòmica. En aquest context, es detecten alguns aspectes del text refós de la Llei d’urbanisme que sónsusceptibles de millora. D’altra banda, l’experiència acumulada en l’aplicació de la norma palesa la convenièn­cia d’ajustar alguns aspectes concrets que a la pràctica no resulten prou adequats per a ordenar determinades realitats, que no són prou eficients per al compliment de les finalitats preteses o que generen dubtes que convé aclarir.
Amb aquests objectius, i a l’empara de la competència exclusivaen matèria d’urbanisme que l’article 149.5 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya atribueix a la Generalitat, es planteja aquesta modificació, que introdueix en el text refós de la Llei d’urbanisme els canvis que es requereixen per a aplicar les reformes preteses i mantenir la coherència interna de la Llei.
II
Aquesta llei s’estructura en noranta-un articles, vuit disposicions addicionals, tresdisposicions transitòries, una disposició derogatòria i quatre disposicions finals.
En matèria de planejament urbanístic, la reforma concentra en la legislació urbanística tota la regulació del procediment d’avaluació ambiental dels plans urbanístics, actualment dividida entre aquesta legislació i la legislació ambiental, amb les dificultats consegüents d’unificació global que això representa.Aquesta llei preserva, en l’aspecte legal, l’obligació de sol·licitar un informe urbanístic i territorial en la fase d’avanç del pla, manté en rang reglamentari la regulació concreta de la integració del procés d’avaluació ambiental en el procediment urbanístic i, mentre no es produeixi l’adaptació del Reglament de la Llei d’urbanisme que detalli el procés complet, estableix l’exigència d’emetre un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Modificación
  • la modificacion
  • modificacion
  • Modificacion de laley
  • modificación de coordenadas
  • Modificación de la conducta
  • Modificacion genetica
  • modificación del arancel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS