Modulacions

Páginas: 5 (1084 palabras) Publicado: 20 de enero de 2013
David aibar buitrago Mètodes de modulació 30/09/2012


Mètodes analògics:

Modulació d'Amplitud (AM):
L'amplitud modulada va ser primer tipus de modulació d'amplitud que va aparèixer, i d'aquí el seu nom. Aquest tipus de modulació lineal consisteix bàsicament en fer variar l'amplitud de l'ona portadora en funció de les variacions del senyalmodulador, que és la informació que es vol transmetre.
Serveix per transmetre veu de baixa qualitat, per a la radio comercial de llarg abast.

Modulació en doble banda lateral (DBL):
És una modulació lineal que consisteix en modificar l'amplitud de l'ona portadora en funció de les variacions del señal d'informació o modulador. La modulació en doble banda lateral equival a una modulació AM, peròsense reinserció de la portadora.
El principal avantatge de la modulació DBL respecte la modulació AM és que tota la potència del senyal modulat s'utlitza en la transmissió d'informació, la qual cosa implica que la relació senyal a soroll(SNR) en recepció serà major.
El principal inconvenient es que la seva demodulació es molt mes complicada i per tant es necesiten equips més costosos.Modulació lateral única (BLU):
És una evolució de la AM, en la qual s'envia l'ona amb l'informació y una de les bandes laterals de l'ona i el receptor s'encarrega de reconstruir l'ona produint l'ona portadora retransmessa i amb la banda lateral que ha rebut reconstrueix el missatge.
La superioritat tecnològica de la Banda Lateral Única sobre l'Amplitud modulada resideix en aquesta necessitat degastar només un quart de l'energia per transmetre la mateixa informació. En contrapartida, els circuits de transmissors i receptors són més complexos i més cars (fet que amb els avenços actuals no afecta el preu final).
La modalitat de major ús és la USB (banda lateral superior, de l'anglès Upper Side Band ). Per raons històriques, en el servei de radioaficionats per a freqüències més baixes de 10.7MHz es transmet només la banda inferior (LSB), i en les més altes de 10.7 MHz, només la banda superior (USB). La LSB també s'utilitza en algunes comunicacions marines.
En el passat, quan es feia servir l'Ona Curta per a la transmissió de comunicacions telefòniques, s'utilitzava un procediment particular d'aquest tipus de modulació, anomenat banda lateral independent (BLI).

Modulació en bandalateral vestigial (VSB):
Consisteix en filtrar parcialment una de les dues bandes laterals resultants d'una modulació en doble banda lateral o d'una modulació AM.
Aquesta modulació s'utilitza en la transmissió de la component de luminància en els sistemes PAL, SECAM i NTSC de televisió analògica. La banda lateral que és parcialment filtrada constitueix un vestigi de la banda lateral original iporta habitualment del 5% al 10% de la potència total transmesa, millorant la relació senyal a soroll en les baixes freqüències del senyal modulador.






Modulació de fase:
Tipus de modulació que es caracteritza perquè la fase de l'ona portadora varia directament d'acord amb el senyal modulant, resultant un senyal de modulació en fase.

S'obté variant la fase d'un senyal portadord'amplitud constant, en forma directament proporcional a l'amplitud del senyal modulant. La modulació de fase no sol ser molt utilitzada perquè es requereixen equips de recepció més complexos que els de freqüència modulada. També pot presentar problemes d'ambigüitat per determinar per exemple si un senyal té una fase de 0º o 180º.

Freqüència modulada(FM):

La freqüència modulada (FM) és un tipus demodulació angular que consisteix en modificar la freqüència instantània de l'ona portadora en funció de les variacions del senyal d'informació o modulador. Com a modulació angular, és molt més resistent al soroll que una modulació d'amplitud, com podria ser la modulació AM o doble banda lateral, ja que el soroll se suma a l'amplitud de la portadora però no afecta a la seva freqüència, que és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS