Modulo BI

Páginas: 5 (1178 palabras) Publicado: 3 de julio de 2013



Màster Universitari en Gestió de la Informació i el Coneixement
en l’Àmbit de la Salut

Assignatura 6.
Gestió del Coneixement BI
Cas Data WareHouse
















Resolució Cas Data WareHouse

En el cas exposat ens trobem que hi ha molts sistemes d’informació heterogenis que cal integrar en diferents nivells per donar suport a l’anàlisi de dades que ens estandemanant.
Farem un anàlisi dels sistemes d’informació que es gestionen, quines dades ens interessa veure, sí s’introdueixen i com són introduïdes.
Aquesta generació d’obtenció de dades, en aquest cas, s’obtindrà dels principals sistemes d’informació operacional.
Hospitalització i urgències utilitzen un sistema HIS que a la vegada té integrat un software especialitzat de codificació del departamentde documentació mèdica i arxiu.
SI laboratori té una aplicació específica que integra sistema administratiu que a la vegada està integrat amb el HIS
Software de comptabilitat i finances que avarca altres productes de caràcter intern o extern de gestió de nòmines, facturació, calendaris, etc.
Entre altres
Aquí tenim detallats alguns exemples de la complexitat dels sistemes d’informació queconflueixen en aquesta organització sanitària.
Davant d’un sistema tant heterogeni on es generen diàriament un gran volum de dades que han d’intercanviar-ne i interactuar entre elles cal determinar quines son les que ens aporten informació rellevant i quines no.
Per aquest motiu és important estructurar les dades per tal de convertir-les en informació, i a la vegada transformar aquesta enconeixement per poder prendre decisions estratègiques per millorar el funcionament de l’organització.
Per aconseguir-ho necessitem fer ús de diferents tècniques i processos de tractament de dades, conegut com Business Intelligence.

Ens interessa crear un repositori de dades únic per tal d’extreure’n totes aquelles dades que realment es considerin fonts d’informació per ser analitzades.
Cal eldisseny d’un Data WareHouse per tal de tractar la informació. Ens cal tenir una sola versió de la informació a través dels processos ETL, eines, que extrauran, transformaran i carregaran les dades. Aquesta informació serà carregada en diferents Data Marts que a la vegada estaran interconectats dins del subconjunt del Data WareHouse corporatiu.
És molt important fer un bon anàlisis de requeriments, elquè i com, per tal de definir els indicadors a analitzar.
Ens trobem que la definició dels requeriments funcionals és pobre, poc precisos en l’origen, el càlcul i sense definició.
És molt important organitzar la informació, ordenar i agrupar conceptualment els indicadors reunint els actors principals com són els càrrecs operacionals, entremitjos i direcció.
S’ha de definir els indicadors ambdetall de forma consensuada, tipus (estructural, activitat, qualitat), càlcul, dimensions, analitzar les fonts de dades, tipus de tecnologia utilitzada i la freqüència de càrrega (diària, setmanal, mensual) que normalment es produeix a la nit.
Els usuaris de la informació operativa, responsables de l’àrea mèdica, demanen obtenir la informació al moment per tant s’haurà de dissenyar un projecte dereporting operatiu, a través de eines com OLAp, llistats, quadre de comandament.

Un dels principals problemes que podem trobar davant d‘un projecte d’aquestes característiques és alhora d’integrar els diferents sistemes d’informació.
Cal homogeneïtzar les dades, escollir la tecnologia més adequada, escollir quants Data Marts dissenyarem i com estaran interconectats entre ells. Definir iconsensuar els indicadors i analitzar de forma correcte les fonts d’informació.
En el procés de disseny del Data WareHouse només es sel·leccionaran aquelles dades que siguin més rellevants per fer l’anàlisi, previament definides i representades segons les necessitats.
Per altre banda, un punt important també a tenir molt en compte és la usabilitat de la plataforma ja que si no té una interfície fàcil...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Anexo De Solicitud De Administrador De Módulos De Bi Banking
  • BI
  • BI
  • Matematicas bi
  • Definición BI
  • Bi 200
  • Biology BI
  • Bi 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS