molt be

Páginas: 2 (253 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2013
RESUM TEMA 12
Al 1891 james Naismith profesor d’educacio física de la universitat ymca de Springfield (EUA)
, desenvolupà un nou joc que consistiaa introduir una pilota dins d’ una cistella .
L’objectiu es tenir mes punts que l’equip contrari , les dimensions de la pista son de 28x15m ,
i elcèrcol es troba a 3.05 de la terra. Es necessita una pilota de bàsquet.
L’equip esta integrat per 12 jugadors , 5 al camp y 7 reserves .
Son base ,escorta , ala (2), y pivot . Aquest joc dura quatre parts de deu minuts amb dos
minuts de descans entre la primera i la segona i entre la tercera i laquarta de quinze minuts
..
Les encistellades tenen diferent valor de puntuació en funció del lloc on es tiren .
Les diferents faltes que hi ha son:Falta personal, passes , camp enrere , regla dels 3 segons i
dobles. També hi han accions de defensa i d’atac , d’atac son : Driblatge o bot,passada , tir o
llançament i fintes de desmarcatge, porta enrere , passar i tallar i bloqueig
I les de defensa són: intercepció , rebot i marcatge.
Hihan diferents sistemes de joc , sistemes defensius i sistemes ofensius … En els defensius hi
han defensa individual defensa de zona i defensa mixta .En els ofensius hi han contraatac ,
atac contra defensa individual i atac contra defensa de zona.
Hem de recordada que abans de jugar o entrenar hemde fer estiraments i preparació física ,
i saber aprendre dels errors per poder corregir-los . També cal respectar totes les normes