Momo

Páginas: 6 (1345 palabras) Publicado: 17 de enero de 2011
Autor: Michael ende

Editorial: Alfaguara (voramar)

Data d’edició: octubre 2004

Nº de págines: 265

BIOGRAFIA DE L’AUTOR:

Michael ende va naixer a Baviera en 1929 y va morir allí al 1995 és fill del pintor surrealista Edgar Ende. Va estudiar a l’Escola de Teatre de Cambra de Munic i va treballar uns quanta anys d’actor. Més tard va deixar la professió per dedicar-se a escriure.Hapublicat diversos llibres que han merescut aparéixer a la llista d’honor del premi Hans Christian Andersen. Tots destaquen per la conjunció de mons reals y fantàstics, de poesia i tensió narrativa, de caracterització enginyosa dels personatges i diàlegs entretinguts. Momo va rebre el Deutscher Jugendbuchpreis(llibre al millor llibre juvenil editat en Alemanya) a l’any 1974.

Ende planteja ambMomo el concepte de temps de la societat adulta, incompatible amb plaers com l'amistat, la cooperació, les relacions pares - fills etc., que aboquen inevitablement cap a la incomunicació i de rebot a la solitud. Aquestes dues constants: temps i solitud, seran freqüents en la seva obra posterior plantejades sempre en situacions socials o bé dins el nucli familiar.

TEMA Y ARGUMENT:

Momo era unxiqueta pobra,que vivia en un anfiteatre, i tenia molta capacitat de escoltar a les persones. Amb aquesta qualitat només ella podia vèncer als homes grisos, que volien fer-se amb el temps de tot el mon, i per açò aquestos homes volien impedir que Momo interumpira el seus plans.
Momo es va enterar del que aquests homes volien fer i va fer un manifestació per avisar a tots, pero ningú li va fer cas.Ella es sentia sola per ningu li fea cas, aparta de tots el xiquets i demés persones del seu entorn fins que va fer una petita amiga una tortuga que es deia, Cassiopea, va ser ella la que va portar a Momo fins La Casa d’Enlloc, allí es on va coneixer a Mester Hora...Ell va ser la persona que li va mostrar a Momo com es formava el temps, ell li va dir que cada hora de una persona era un flor i queel homes grisos lo que volien era furtar-li aquetes flors a la gent, per que així es podien fer els cigarrets que necesitaven per a poder sobreviure.
Després de tot asó Momo va tornar a casa i ja havia pasat un any i tot lo que ella recordava esta completament diferent, Gigi era un famós contacontes del barri i un dels seus millores amics igual que Beppo que no va pasar molt de temps amb Momo,Beppo havia desaparegut com tots el xiquets de per allí y quasi tot el poble.
També la tarvena de Nino ya no estava en llon d’aixó havien ficat un restaurant de menjar rápid.
Cassiopea l’acompanya a tots llocs i Momo no es sentia sola.
Pero Momo tenia un greu poblema i era que els homes grisos la buscaven per tot areu, Momo sabia que ells no podien trobar La Casa d’Enlloc, pero si o feenacabarien amb tot el temps.
Pero...lo que Momo y Cassiopea no sabien era que els homes grisos ja les perseguien, per que sabien que elles dos es dirigien a La Casa d’Enlloc,peró al entrar al camí de Mai Més, poc a poc van escomençar a desapareixer homens grisos i al eixir soles van quedar uns pocs.
Al arribar a La Casa d’Enlloc, el Mester Hora li va confesar a Momo que per a poder vençer a aquestoshomes hi havia que fer desapareixer les flors de l’hora per a que ells no pugueren fer-se els cigarrets i així moririen tots poc a poc, pero hi havia un objecció i era que tenien que aturar el temps, pero Momo era la única persona que tenia un hora cuan el temps estiguera aturat.

Una vega el temps es va aturar Momo i Cassiopea van anar a buscar el refuji dels homes grisos. Cuan aquestos hi vanarribar, eren ya molt poquets, i es van reunir, pero Momo va poder escoltar tot el que deien, ells tenien por per si se lis acabaren les flors i per sorteig van escomençar a llevarli la vida a algun d’ells. Momo mentres ells estaben mol ocupats als seus asunts va poder entrar a la cambra on gurdaben les flors d’un hora, ella va obrir la porta..pero els homes grisos la van descobrir, pero ja era...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Momo
  • MOMO
  • Momo
  • Momo
  • Momo
  • Momo
  • MOMO
  • MOMO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS