Mon contempo

Páginas: 2 (352 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2011
Lectura: Eppur si muove ! Galileo Galilei.

Extreta de “La vuelta a la historia en 50 frases”. De Helge Hesse. Editorial Destino, Círculo de lectores

A partir de la lectura del text i de larecerca a Internet respon les qüestions següents:

1. Qui és l’autor del model geocèntric de representació de l’Univers que mostra la imatge? Durant quin període de temps va tenir vigència?l’astronom i geògraf Claudia Ptolomeo al any 130 dc.

2. Per què el model de geocèntric era tan complicat? Perqué la terra era al centre de tot i tot voltava al seu voltant.

3. Per què es vadescartar el model geocèntric i es va substituir pel model heliocèntric? Perque van sorgir problemes quan es va demostrar que la terra no era un disc sino que era una esferera i l’esglesia i l’escolasticavan aprobar aquest descobriment. Desprès d’això Copérnico va arrivar a la conculsió de que la terra no era el centre de l’univers sinó que, com els altres planetes orbitaba al voltant del sol. Així quees va instaurar la cosmovisió heliocèntrica

4. Qui va ser l’autor del model heliocèntric? Quan i en quin text es van publicar els seus raonaments ? Nicolàs Copèrnic . Al 1543 a, de revolutionibusorbium coelestium (sobre la revolució de les esferes celestes)

5. Galileu Galilei va ser defensor de les idees heliocentristes i va construir el seu propi telescopi amb el qual va ferdescobriments interessants. Busca una imatge de com era el seu telescopi i fes-ne una descripció.

L'òptic holandès Hans Lippershey va ser probablement el que va construir el primer telescopi a laprimera dècada del segle XVII. Galileu va ser un dels que ho van utilitzar per observar els cels. El telescopi que va construir galileu el 1609 eraun telescopi de refracció, amb lent convexa davant i unalent ocular còncava. Amb ell va descobrir les fases de Venus, el que indicava que aquest planeta gira al voltant del Sol També va descobrir quatre llunes girant al voltant de Júpiter. A la imatge, dos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ciencies mon contempo
  • Contempo
  • Musica Contempo
  • arte contemp
  • Mone
  • Mono
  • mono
  • Mono

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS