Monestir san juan de la peña

Páginas: 2 (434 palabras) Publicado: 4 de septiembre de 2012
Orígens del monestir

El monestir de San Juan de la Peña es troba situat al paisatge protegit de San Juan de la Peña i Mont Oroel, situat al sud-oest de Jaca, Aragó, va esdevenir el monestir mésimportant de la Edat Mitjana a Aragó.

Té uns orígens llegendaris on s’explica que: Un noble jove el qual s’anomenava Voto, estava caçant per aquells territoris, quan de sobte va veure un cérvol iel va començar a perseguir. Però sense adonar-se’n va caure per un precipici juntament amb el seu cavall que miraculosament es va dipositar suaument al terra d’un barranc. Allà hi havia una cova, ambun home que era mort a dins, que el seu nom era Juan de Atarés. Al descobrir això es va dirigir a Saragossa, va vendre totes les seves pertinences i va decidir fundar juntament amb el seu germà Fèlix,el monestir que avui dia coneixem.

La construcció del monestir

Es pensa que probablement abans de la construcció real del monestir hi hagués algun tipus de vida en comú. Però la construcciópròpiament dita comença l’any 1026 iniciada per Sancho el Mayor. L’any 1071 el rei Sancho Ramírez permet la seva construcció als monjos, i aprova les reformes, una d’elles la construcció d’un claustreque avui dia encara perdura.

Els monjos que habitaven en aquest monestir eren cluniacencs. Aquets, eren els que seguien unes normes escrites per Benet de Nursia, en les quals trobem un reglament queexplica la vida que han de seguir els monjos sense desviar-se d’aquest camí. Aquestes normes tenen un gran desenvolupament gràcies a Benet de Aniane, però que estan limitades per les abadies. L’abadiade Cluny agrupa diversos grups de convents i es converteix en la orde més important de la Edat Mitjana. D’aquí deriva el nom dels monjos que habitaven en el monestir.

Activitats en l’actualitatActualment, aquest espai del vell monestir de San Juan de la Peña és un recinte turístic en que es pot fer una visita guiada tant pel vell com el nou monestir. Ens centrarem en el primer cas,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • San Juan De La Peña
  • San Juan De La Peña
  • San juan de la peña
  • San Juan De La Peña
  • San Juan De La Peña
  • Monestir de san cugat
  • San Juan
  • san juan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS