Monografia D'Equador

Páginas: 6 (1417 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2012
Índex


Introduction

1.The relief

2.The scenery
3.The population

4.Primary sector
5.Secondary sector

6.Tertiary sector

Nom oficial Republica d’Ecuador.

Introduction

Limits


Southeast: Peru West: Pacific ocean (Galapagos islands)





North: Colombia (14th august 1830 separeted )

La capital: San Francisco de Quito, La ciutat més gran: Santiago de Guayaquil, port marítim principal iimportant centre econòmic.

És divideix en 24 províncies,
distribuïdes en quatre regions naturals.

1 El relleu[I]

1El relleu[ll]
L'arxipèlag està constituït per 13 illes principals, 17 illots i desenes de roques antigues. D'origen volcànic.

2 Els paisatges
Hi ha dues estacions, la humida i la seca, però el clima varia enormement segons la geografia. -Clima de la costa precipitacionsconstants al llarg de tot l'any. Considerat com d'hivern.Les seves terres són seques i àrides; 23 I 26ºC.vents continus procedents del mar. -El clima de la serra és molt variat, gràcies a la presència de la serralada dels Andes i als vents de vessant que bufen per les valls i planes. Les precipitacions, sent abundants. diferències els següents climes tropical andí, subtropical andí, temperat, fred iglacial. -Clima de l'Amazònia clima molt similar la de la costa interna, la temperatura varia entre els 22 i 26 º C,regió més húmida de l'Ecuador. -Clima de Galápagos, clima és més temperat i molt més sec, gràcies a la corrent freda de Humboldt, es distingeixen quatre pisos climàtics:


Desèrtic Tropical





Temperat
Fred



Paisatge agrari

3 La població
Ecuador té uns 14 milions d'habitantsaproximadament.És un país molt divers.

El 77,42% de la població són mestissos, el 10,45% són blancs, el 6,83% són amerindis, el 2,73% són mulats i el 2,23% són afroequatorians:

Gràfic esperança de vida

3 Distribució per sectors econòmics
Segons l'INE i censos: -Sector primari: agricultura, caza, pesca y silvicultura 30.8% -Sector secundari: industria, extractiva de transformación, construccióny energéticos 17.9% -Sector terciari: comercio,

comunicaciones,transporte y servicios 45.7%
Distribució de la població por ocupació: -Agricultura: 30% -Industria: 25% -Serveis i altres activictats: 45% (2001 est)

4 El sector primari
L'economia de l'Equador depèn de dos recursos bàsics, l'agricultura i el petroli.el paisatge agrari es distribueix en zones de cultiu agropecuari i en zones dereserva natural. la regió Interandina predomina el cultiu del blat de moro suau.províncies de la Serra equatoriana es destaquen els cultius de blat de moro, papa, blat, ordi i quinoa. Hi ha el predomini de les pastures a causa de la tala de boscos i del tipus de sól característic de l'Amazona. Les diferents regions naturals del país es distingeixen clarament per la presència de cultius d'acord alclima i tipus de sòl que posseeixen. A la Regió Litoral o Costa predomina el cultiu de banana, cafè, cacau

4 Tipus d'agricultura
Té un caràcter dual, un tradicional de subsistència, per autoconsum i per satisfer les necessitats alimentàries del país, i un altre de plantació per a l'exportació. · productes que es conreen són arròs, blat, ordi, blat de moro, veces (pèsols), fesols (mongetes), faves,llenties, patates, iuca, ceba, col (col), tomàquet, alvocat, taronja, mandarina, naranjilla, pinya, llimona, higuerilla, cacauet, soja, palma africana (margallons i oli de palma), cotó, abacà, cafè, cacau, banana, plàtan, canya de sucre i tabac.

La Regió Costa el 21,38% s'utilitza per a cultius de cicle curt-blat de moro, iuca, arròs, cotó, fruites tropicals-, el 26,99%, per a cultiuspermanents-banana, palma africana, cafè, cacau, canya de sucre-.
A la Amazònia els terrenys són poc fèrtils i per a la seva explotació és necessària la rotació permanent de cultius. Altre aspecte important dins l'agricultura és la silvicultura. Els cultius es distingeixen d'acord al temps de durada de la planta. ·Els cultius permanents són els que es mantenen amb més de deu anys de producció contínua.

·Els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Monografias
  • Monografia
  • Monografia
  • Monografia
  • Monografia
  • Monografia
  • Monografia
  • Monografias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS