montesquieu-roisseau

Páginas: 2 (319 palabras) Publicado: 30 de septiembre de 2014
INFORMACIÓ

MONTESQUIEU

Charles Louis de Secondat (1689-1755) és conegut ja que és un dels filosòfs francesos més importants de la Il·lustració. Ell va ser qui va elaborar la teoria dela separació de poders que consisteix en repartir el poder legislatiu, el judicial i l’exectiu per tal de que una persona o un grup no acumuli tot el poder. L’obra de Montesquieu, Cartesperses, va ser escrita l’any 1721. En aquesta obra es burla i critica a la societat francesa, sobretot a la monarquia absoluta. Una altra obra de l’autor molt important és L’esperit de les lleis.En aquesta obra Montesquieu ens mostra que és partidari de la democtràcia parlamentària, del liberalisme i de la separació de poders. L’Esgésia catòlica va prohibir aquest llibre.
La sevamanera de pensar ens parla de raó abans que la tradició, de drets que han de tenir totes les persones com la llibertat, i de progressar i reformar la societat francesa al segle XVIII. Ell creuque la monarquia absoluta no és bona i que hauria d’haver separació de poders.

ROISSEAU
Jean-Jacques Rousseau(1712-1778) va ser un dels filòsofs més importants al segle XVIII a França. Lesseves idees polítiques van influir a la Revolució francesa, al creixement del nacionalisme i a desenvolupar teories republicanes. Era un home revolucionari i radical.
Les seves ideesconsistien en que tots els ciutadans, iguals i lliures, poguessin dir el que volien per arribar a un acord, a un contracte social, és a dir, que el poble pogués participar en la política. Rousseau esbasa en la bondat innata de l'individu, la immersió en la naturalesa, la no-transmissió dels prejudicis culturals, morals i religiosos i l'individualisme.
L’obra més important de Rousseau ésEl contracte social on mostra el seu pensament polític a favor de la soberania nacional. Aquesta obra va ser escrita l’any 1762.
Altres obres de Rousseau són Emili i Les confessions.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Montesquieu
  • Montesquieu
  • Montesquieu
  • Montesquieu
  • montesquieu
  • Montesquieu
  • Montesquieu
  • montesquieu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS