Montjuic

Páginas: 3 (652 palabras) Publicado: 14 de abril de 2012
El treball comença amb un breu recorregut sobre la història de la muntanya de Montjuïc. Tot seguit, durem a terme un anàlisi de l’espai visitat de Can Clos. Per fer-ho, identificarem la seva ubicaciódins el sistema de franges marginals urbanes, els factors socials que han influït en la producció d’aquest espai, i finalment, farem una reflexió sobre les variables ecològiques presents. El treballfinalitza amb un apartat on recollim les nostres conclusions.

El nostre objectiu principal és estudiar els diferents canvis que s’han produït en l’àrea de Montjuïc, relacionant-los amb els diversosfactors socials i polítics que els han originat. D’aquesta manera, podrem observar les diferents etapes d’urbanització i artificialització pròpies de la zona, que conseqüentment porten associades latransformació cap a models ecològics.

L’itinerari seguit durant la sortida va començar a l’entrada principal de Montjuïc a la Plaça Espanya. Al llarg del camí, vam passar per La Foixarda, el Balcódel Llobregat, el Polvorí, la Masia de Can Mestres, el camí de l’Esparver i finalment, l’antic castell medieval de Montjuïc.

El punt que tindrà un tractament específic en el nostre treball serà lazona de Can Clos, situada al costat de la Cantera del Mussol, i a prop dels horts urbans de Can Mestres. Hem triat aquest punt com a objecte d’estudi perquè ens ha interessat molt des del punt devista ecològic i social.





2. Història muntanya

Montjuïc deu el seu nom a l’antiga presència d’un cementiri jueu. Per això, aquesta muntanya va ésser denominada el Mont dels Jueus.
Hi haevidències de que durant els segles III i II aC, Montjuïc era un poblat ibèric.
Més tard, els romans van poblar la zona i van ser precisament ells qui van començar a explotar les canteres delsvoltants. Cal destacar la Foixarda, com una de les més importants, les pedres de la qual van ser utilitzades per a les construccions romanes. La primera construcció va ser una talaia, d’ús militar, que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cementerio de Montjuic
  • Montjuic
  • Treball Proces de Montjuïc
  • Refugi antiaeri 307 i bateria antiaerea de Montjuic
  • Bombardeo montjuic 1842

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS