Montserrat Caballé I Folch

Páginas: 4 (853 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2015
Montserrat Caballé i Folch

Diapositiva 1 :
Montserrat Caballé i Folch, també coneguda com la Superba, va néixer el 12 d’abril de 1933 a Barcelona, al barri de Gracia. L'edifici on va néixer.Malgrat que la placa indica que va néixer el 1933, posteriorment Montserrat ha acceptat que es va posar cinc anys més per poder entrar al Conservatori del Liceu . Realment va néixer el 12 d’abril de 1938.És una de les grans sopranos d’òpera de la segona meitat del S.XX. És molt anomenada per la seva tècnica vocal i les seves interpretacions.
Diapositiva 2:
Montserrat és una dona d'origen humil queva viure la postguerra espanyola i que gràcies a la seva mare, qui li ensenyava conceptes bàsics de solfeig, i ha una adinerada família de Barcelona, va aconseguir ingressar -a l'edat de 11 anys- alConservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. En un principi va fomentar la seva educació amb una beca i més tard amb el recolze econòmic dels seus primer mecenes.
A causa de problemes deSalut del seu pare, Montserrat va deixar de banda la seva formació fins l’any 1949, quan va reprendre els seus estudis preliminars de veu. Una nova malaltia del seu pare, va comportar que Montserrat abanda dels seus estudis treballes a una fabrica durant el dia i pel vespre assistís a classe al Liceu. Montserrat va haver de deixar els seus estudis per treballar més hores per poder pagar unaoperació al seu pare.
Fou en aquella època de desesperació extrema, que es van decidir a demanar ajuda a Joan Antoni Bertrand, hereu d'una família industrial tèxtil, mecenes i un dels propietaris del Liceu.Bertrand va organitzar una audició en què Montserrat, que ja tenia disset anys, va ser convidada a cantar davant mitja dotzena de persones.
El resultat immediat del patrocini dels Bertrand li vapermetre de tornar al Conservatori del Liceu, a temps de començar l'any acadèmic, i als seus estudis de cant. Fou justament allà on va conèixer les tres persones que van influir de manera més profunda...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • montserrat caballer
  • RAMON FOLCH I CAMARASA
  • sierras montserrat
  • Caballo
  • caballos
  • caballos
  • Caballo
  • Caballos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS