Montserrat Roig

Páginas: 3 (581 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2015
Narradora i periodista.
És un dels noms més representatius del conjunt d’escriptor que es van iniciar literàriament a finals del seixanta. Autora d’èxit i compromesa amb la cultura catalana i ambel feminisme.
Va néixer el 13 de juny de 1946 a Barcelona, en el si d'una família burgesa liberal de la dreta de l'Eixample. Es va llicenciar en Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona, i esva doctorar.
Des de ben jove va participar en els moviments de protesta d'estudiants que es feien a les darreries del franquisme a Barcelona. Participarà, entre d'altres, en esdevenimentsimportants de la lluita contra la dictadura franquista d'aquells anys.
A partir del 1971 es dedica professionalment a la literatura i guanya el premi Víctor Català amb el recull de narracions Molta roba ipoc sabó... i tan neta que la volen. Inicia un cicle novel·lístic que comprèn obres com Ramona adéu (1972), que retrata tres generacions de dones, àvia, mare i filla que viuen les seves històriespersonals amb el rerefons dels moments claus de la història del país, o El temps de les cireres (1977), obra protagonitzada pels mateixos personatges amb la qual Roig obté el premi Sant Jordi denovel·la de 1976.
També és destacable la seva tasca com a periodista, des de la qual manifesta la seva voluntat per construir una tradició de periodisme culte, feminista i amb la voluntat de recuperar lamemòria històrica del país. Roig aconsegueix una gran popularitat amb les entrevistes.
Morí a Barcelona el 1991, víctima d'un càncer de mama.
OBRA
L'obra de Montserrat Roig va abastar diversos estilsliteraris. Encara que tal vegada sigui més coneguda per les seves novel·les, també cultiu la prosa de no ficció i va escriure una obra teatral.
Una altra de les facetes importants són les sevescol·laboracions en diversos diaris i revistes. 
PRINCIPALS OBRES
Novel·la [ modifica ]
Ramona, adéu! ( 1972 )
El temps de les cireres ( 1977 )
L'hora violeta ( 1980 ) és la novel·la que culmina el seu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Montserrat Roig
  • Roig
  • Comentari dels dos últims blocs de "digues que m'estimes encara que sigui mentida", de montserrat roig.
  • sierras montserrat
  • JAUME ROIG
  • El cap de la montserrat
  • Jaume Roig
  • El Hombre De Montserrat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS