montserrat

Páginas: 9 (2198 palabras) Publicado: 11 de enero de 2015
6)
a)Les ermites estaven agrupades en dos zones, separades pel torrent de Vallmala o de Santa Maria, anomenades Tebes, la més al sud, i Tebiada la més al nord, noms que es van inspirar en Egipte, terra d’anacoretes en els primers temps del cristianisme i el punt culminant Sant Jeroni va prendre el nom de Tabor, lloc on tradicionalment es diu que va tenir lloc la transfiguració de Jesucrist.
b)7)
a) En la regió de Tebes que pertanyia al bisbat de Barcelona es trobaven les ermites de Sant Jeroni, Santa Maria Magdalena, Sant Onofre, Sant Joan, Santa Caterina i Sant Jaume.
Aquesta es una excursió per a descobrir les ermites de Tebes, prop del Monestir de Montserrat, seguint una ruta plena de detalls sobre botànica, geologia i història. Iniciarem l'excursió pujant al Pla de lesTaràntules amb l'emblemàtic Funicular de Sant Joan. Aquest giny, que supera un desnivell de 248 metres amb un pendent màxim del 65 % i un recorregut de 503 metres, va ser inaugurat el 1918 i des de llavors ha permès als seus passatgers gaudir d'unes vistes incomparables. A l'estació superior, a gairebé 1.000 metres d'altitud sobre el nivell del mar, hi ha un mirador i una aula de natura, ons'explica la història, les característiques climàtiques, la fauna i la flora de la muntanya de Montserrat.
Al Pla de les Taràntules començarem la nostra ruta a peu. Primer anirem fins a les restes de l'ermita de Santa Magdalena, més enllà de les ermites de Sant Jaume, Santa Caterina i Sant Joan. La quietud de Santa Magdalena i les vertiginoses Escales de Jacob que ens hi han dut, contrasten amb l'anar ivenir del còmode camí nou de Sant Jeroni. Abans de comprovar-ho però, des de la Miranda de Santa Magdalena podrem gaudir de les vistes sobre les regions occidentals del massís: Tabor, Ecos, Frares Encantats i Agulles.
La visita al Pla dels Ocells i el descens pel pintoresc Pas dels Francesos, abans anomenat Estret de Gibraltar, completen una excursió que ens haurà permès descobrir la muntanya deMontserrat, més enllà del Monestir. De fet al llarg del recorregut el guia ens anirà donant explicacions sobre la botànica i la geologia del massís, la història de les ermites i ens anirà assenyalant les principals agulles i roques que podrem contemplar al llarg de l'itinerari.


b) Montserrat és un lloc idoni per practicar-hi activitats a l'aire lliure. En aquesta cadena muntanyosa, l'esportper excel·lència és l'escalada, però, en els últims temps, també han agafat importància les vies ferrades. Així mateix, Montserrat és un punt de partida de moltes excursions a peu, activitat coneguda com a senderisme.  Escalada: Un lloc mític de l'escalada a Catalunya és la zona de les Agulles, on es poden pujar desenes d'agulles de diferents dificultats. La zona que hi ha sobre el monestir(Gorros i Sant Benet) és una de les més concorregudes. L'escalada al Cavall Bernat és una de les més interessants i emblemàtiques de Montserrat. Altres zones d'escalada habitual són les parets del vessant nord, especialment el Serrat del Moro o la Paret de l'Aeri (l'antic aeri del vessant N es va desballestar definitivament els anys noranta).
9) 1.
INICI
:
Plaça de l’Abat Oliba
Plaça Sta. Anna.Pla dels Ocells
Torrent de Santa Maria
Camí Nou deSant Joan aSant Jeroni
l’Ermita de Sant Jeroni


3.- RECORREGUT

A banda i banda del camí hi ha dos pins que tenen unes marques rogenques que ens acompanyaran, a estones barrejades amb altres de color groc, fins pràcticament el cim.
Això fa que el camí no tingui cap mena d'entrebanc, desorientació o pèrdua, de totes maneres lesreferències més importants son les següents:
0 minuts.- 480 metres. Seguim el camí en direcció sud, en principi força ample, però de seguida s'estreny i s'apropa a una torrentera sense nom que resta a la nostre esquerra.
De sobte el camí gira a la dreta i s'enfíla allunyant-se del torrent. Aquí a l'esquerra, travessant el torrent hi ha un camí en marques grogues que duu a Can Jorba.
La vegetació en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El cap de la montserrat
  • Montserrat Roig
  • El Hombre De Montserrat
  • Montserrat Roig
  • Montserrat grases
  • montserrat caballer
  • SERRA DE MONTSERRAT
  • Volcan montserrat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS