Mor Sauvage

Páginas: 2 (391 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2012
Mor Sauvage
Guy de Maupassant handlingen av ”Mor Sauvage” utspelar sig i Virelogne, en landsbygd i Frankrike. Någon gång efter fransk-tyska kriget. Berättaren som förblir anonym genomhela historien, går på jakt med sin kompis Serval. Servals chateau hade förstörts av preussarna under kriget.
I berättelsen får vi veta att Serval tillhör den övre klassen medan av berättarens får viinte veta hans identitet eller ekonomisk status. Mitt i promenaden möter de en bränd stuga. Då började Serval sin berättelse om vad som hade hänt med stugan och familjen Sauvage som bodde där.
Pappanhade blivit mördad och sonen var 33 år gammal när han gick till kriget. Mamma hade stannat kvar i stugan och tagit hand om denna. Mor Sauvage var en ganska tuff och modig gumma som levde ett ganskabra liv. En dag skickades fyra preussiska soldater hem till henne. Hon och soldaterna kom väldigt bra överens. Hon påminde de om sina mödrar som de hade kvar hemma och de påminde henne om sin son somhade gått till kriget. Dagarna går och mor Sauvage tyckte mer om fienderna som hjälpte henne med hushållsarbetet. I berättelsen författaren klargör att ”bönderna känner knappast något patriotiskt hat,detta tillhör de högre klasserna”. Tills den dag hon fick ett brev och meddelades att hennes son hade dött i kriget. Nyheten om att hennes son dog började sakta assimileras och hennes hjärta fylldesav outhärdlig smärta. Hon blir en annan kvinna. Hon vill hämnas. Det är de fyra soldaterna som får lida konsekvenserna. Mor Sauvage brände soldaterna levande i stugan och efter några sekunder hadestugan brunnit ner. När soldaterna kom frågade de kvinnan vad son hade hänt. Mor Sauvage utelämnade inte några detaljer. Hon berättade from stunden hon får veta att hennes son blev mördad av preussarnatills hon brände ner soldaterna levande inne i stugan.
Hon var så noggrann med detaljerna att soldaterna trodde på hennes berättelse och sköt henne. Men innan Mor Sauvage blev skjuten lämnade hon...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • l'enfant sauvage
  • More
  • MORA
  • mor
  • Mora
  • Morán
  • Moras
  • Los moros

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS