Mor una vida, es trenca un amor

Páginas: 6 (1263 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2011
AUTOR: Joan Pla
TITOL: Mor una vida, es trenca un amor
EDITORIAL: Bromera
22ª EDICIÓ: octubre, 1999
ISBN: 84-7660-075-5

ANÀLISI D’UNA NOVEL·LA

Abans de tot, començaré comentant els aspectes externs i interns de la novel·la. En primer lloc, en els aspectes externs, descriuré la portada. En la portada, de dalt cap avall, primer apareix el títol de la novel·la (“Mor una vida, éstrenca un amor”), baix del títol apareix el nom de l'autor (Joan Pla), i baix d'açò ens indica qui ha fet la introducció i notes del llibre (Lluís Messeguer) i les il·lustracions , una mica més a baix un dibuix de dues flors (una roja i una altra groga). I finalment el nom de la col·lecció a la qual pertany (“Els nostres autors”), i l'editorial (Bromera). El fons de la portada és com de color carn, iel costat esquerre conté una línia vertical de color salmó. La portada no és molt suggeridora, ja que podria haver utilitzat un altre dibuix, colors, tipografia… diferents.
El que em va motivar per a triar aquesta novel·la va ser el títol, i perquè m'havien comentat de que tractava, però si no haguera sigut per açò, no crec que ho haguera triat, o sí, mai se sap... El títol està relacionat ambla contraportada del llibre, ja que en la contraportada hi ha un breu resum de la novel·la. No hi ha solapa interior, ni cap foto de l'autor.
En segon lloc, comentaré els aspectes interns del llibre. Gens més obrir el llibre, s'observa que el llibre va ser editat a l'octubre de 1999, i que aquesta novel·la pertany a la 22º edició, i avui dia, encara segueix editant-se del gran èxit que té.Seguidament, apareix una introducció (pàg. 9-28), la qual es divideix en 6 parts (1- Mor una vida, és trenca un amor: un menjar amb diversos ingredients, 2- La literatura juvenil, 3- Autor dels setanta, obra dels vuitanta, 4- Borriana connection i gènere i espècie literària al país valencià, 5- Joan Pla, escrit, 6- Mor una vida, és trenca un amor (en aquest punt hi apareixen 4 sub-punts: 6.1.- El nomdel Balade, 6.2.- Una historia d’amor, 6.3.- Realitat i mite del paisatge, 6.4.- la llibertat i la vida, en el fons)). A continuació de la introducció, comencen els capítols, en total hi ha 33 capítols, i solen tenir de 2 o 4 pàgines cadascun. Cada capítol comença en una pàgina i estan numerats. També hi en trobem il·lustracions, unes 9, entre tots els capítols. El tipus de format del llibre és dequartilla, el tipus de lletra que utilitza és més aviat xicoteta, amb un interlineat senzill i generalment amb una tipografia normal. Després dels capítols, en la pàgina 184 fins a la pàgina 186 hi ha unes propostes didàctiques. En la 187 està l'índex, on s'especifiquen totes les parts que contenen el llibre i les seues respectives pàgines. I finalment, en l'última pàgina del llibre, l'editorial ol'autor ens recomanen una novel·la: “Només la mar ens parlarà d’amor. I també s'ofereix l'e-mail de l'autor per si volem contactar amb ell.
A continuació passaré a dir el tema, el qual tracta sobre una parella que es volen, però per no pertànyer al mateix estatus social, no els deixen estar junts.
Després de saber el tema de la novel·la, passaré a matisar el contingut d'aquesta. María i Sergioes coneixien des de ben xicotets, però els pares de María no li deixaven jugar amb ell per la diferència que existia entre la seua classe social. Quan es van fer més majors, a Sergio els seus pares li van regalar una moto. María i Sergio van tornar a relacionar-se. María es va fer un esquinç en el peu i Sergio es va oferir per a portar-la en la moto a l'institut i van començar a tenir mésconfiança entre ells, fins que s'enamoren. Quan els pares de Sergio es van assabentar li lleven la moto i li diuen que no vaja amb ella perquè és mala reputació per a ells. Amb el viatge de final de curs, Sergio i María decideixen que durant aquest viatge a Galícia s'escaparien. Ho aconsegueixen, i es van a Canido, on coneixen a Saturnina i a Xan. Es van a viure a casa d'ells i així els ajudarien en els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Es mor una vida, es trenca un amor
  • Mor Una Vida, És Trenca Un Amor
  • mor una vida es trenca un amor
  • MOR UNA VIDA ES TRENCA UN AMOR
  • Resumen Mor una vida, es trenca un amor
  • mor una vida es trenca un amor
  • Mor una vida y es trenca l'amor
  • Morir De Amor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS