Morritz

Páginas: 6 (1286 palabras) Publicado: 6 de octubre de 2012
Filosofia

El principi fonamental de la seva filosofia era que la veritat ha de buscar no en la metafísica o a priori abstraccions sinó en la investigació psicològica, i, a més, que aquesta investigació no pot limitar-se amb èxit per a l'individu la consciència , sinó que ha de ser dedicat principalment a la societat en conjunt. El psicòleg ha d'estudiar la humanitat des de la perspectivahistòrica o comparativa, l'anàlisi dels elements que constitueixen l'estructura de la societat, amb els seus costums, les seves convencions i les tendències principals de la seva evolució.
Aquesta Völkerpsychologie (folk o la psicologia comparada ) és un dels esdeveniments principals de la teoria herbartiana de la filosofia, sinó que és una protesta no només contra el punt de vista científic anomenatde filòsofs de la natura , sinó també contra l'individualisme dels positivistes .
En suport de la seva teoria que ell va fundar, juntament amb Heymann Steinthal , la Zeitschrift für Völkerpsychologie und Sprachwissenschaft (1859). Les seves pròpies contribucions a aquest diari eren nombrosos i importants. El seu principal treball va ser Das Leben der Seele (Berlín, 1855-1857;. 3 ª ed, 1883).Altres obres filosòfiques van ser: Ueber donin Ursprung der Sitten (1860 i 1867), Ueber die Geschichte der Ideen a (1865 i 1872); Zur Lehre von donin Sinnestiiuschungen (1867); Ideale Fragen (1875 i 1885), Erziehung und Geschichte (1881 ); Unser Standpunkt (1881); Ueber die reize des spiels (1883).
A part del gran interès de la seva obra filosòfica Llàtzer era preeminent entre els jueus de ladominació semítica anomenada a Alemanya. Igual que Heine , Auerbach i Steinthal, es va aixecar superior als ideals més estretes dels Jueus alemany, i ocupa un lloc destacat en la literatura alemanya i el pensament. Va protestar contra el violent antisemitisme de l'època, i, malgrat el to moderat de les seves publicacions, va atreure sobre si censura incondicional. El va escriure en aquesta connexió unnombre d'articles recollits el 1887 sota el títol Treu und Frei: Vorträge Reden und über Juden und Judenthum. El 1869 i 1871 va ser president dels jueus primer i segon sínodes en Leipzig i Augsburg .
[ edit ]Funda "Völkerpsychologie"

Primera publicació de Llàtzer, "Die Sittliche Berechtigung Preussens in Deutschland" (Berlín, 1850), va fer una crida al públic en general. En aquest llibre, ell vademandar Prússia el lideratge sobre els altres estats alemanys a causa de la seva superioritat política, filosòfica i religiosa. A partir de 1850 es va dedicar especialment a Lázaro a la psicologia. L'aplicació de les lleis de la psicologia de l'individu a la nació ia la humanitat (ja que aquestes es consideren com a éssers socials), Lazarus va establir una nova branca de la investigació que vaqualificar de "Völkerpsychologie" (psicologia nacional). En un article titulat "Ueber donin Begriff und die Möglichkeit einer Wissenschaft ALS Völkerpsychologie" (en Prutz 's "Deutsches Museum", 1851) que va establir les bases per a l'estudi d'aquesta ciència. Nou anys més tard, en col · laboració amb Steinthal, el seu amic i germà-en-llei, Lazarus va establir la "Zeitschrift für Völkerpsychologieund Sprachwissenschaft" (vol. i-xx, Berlín, 1860-90, es va mantenir com el "Zeitschrift für des Vereins Volkskunde "). De 1856-1858 es va publicar la seva obra principal, "Das Leben der Seele a Monographien" (3 vols,. 3 ª ed, 1883-1897.). S'ocupa dels problemes principals de la psicologia des de la perspectiva de la filosofia de Herbart. Escrit en un estil popular i fàcil, aviat va trobar un amplicercle de lectors.
El 1860 Lázaro va ser cridat a la Universitat de Berna com a professor de psicologia, sis anys més tard va tornar a Berlín i va ser nomenat professor de filosofia a la Reial Acadèmia Militar (1867), i el 1874 es va convertir en professor de filosofia a la universitat d'aquesta ciutat. Va ser un dels fundadors de la Schillerstiftung i durant molts anys el seu president, era...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS