Mort de Sòcrates

Páginas: 2 (356 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2014
La condemna a mort de Sòcrates
Sòcrates, fill d’un escultor i d’una llevadora, neix l’any 470 a.C. i s’educa en el moment més esplendorós de la ciutat. Tot i que se’l caracteritza com a lleig,Sòcrates es va casar amb Xantipa, que era molt més jove que ell i amb la qual va tenir tres fills. Va ser un filòsof clàssic considerat com un dels més grans, tant de la filosofia occidental com de launiversal. Va ser mestre de Plató i les seves aportacions van suposar una contribució important als camps de l’epistemologia i la lògica. Sòcrates reorienta l’humanisme entenent la filosofia com a cura del’ànima.
En un context de turbulències polítiques i de crisi de valors, Sòcrates era un personatge incòmode amb força enemics. Quan el règim dels Trenta Tirans va implicar el màxim de persones enels seus robatoris per assegurar-se la pròpia immunitat, Sòcrates evità corrompre’s i no obeí determinades ordres. Així doncs, l’any 399 a.C. Ànitos i altres persones van presentar una denúncia perneutralitzar Sòcrates, ja que volien silenciar a un ciutadà molest per les seves crítiques a les tradicions i a qui molts identificaven com un sofista més.
Davant d’aquesta acusació per impietat,Sòcrates va tenir l’oportunitat de fugir abans del judici amb ajuda de Critó, però no ho va fer, sinó que va adoptar una actitud que ratllava la insubmissió. Sòcrates va ser jutjat per un tribunal format per500 ciutadans i va ser declarat culpable, però en comptes de proposar una pena alternativa, va continuar exposant la seva conducta que havia mantingut al llarg de la seva vida, sempre al servei de laveritat i de l’educació dels ciutadans. Això va irritar més al tribunal i el van sentenciar a pena capital per una majoria de 360 en front a 140 vots.
Finalment, un mes més tard, Sòcrates es vaacomiadar dels seus amics, va beure la cicuta i va morir un cop el verí el va paralitzar el cor. Segons Sòcrates, qui s’acosta a la veritat adquireix un autodomini que el fa invulnerable als...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La mort de socrates
  • la mort
  • La mort
  • Ante-morten y post-morten
  • Xocs de la mort
  • Vacanses de mort
  • Curriculum morten
  • amics de mort

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS