mossegades

Páginas: 2 (480 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2014
PER QUÈ MOSSEGUEN ELS NENS/ES?

Quan les dents comencen a sortir i, les mans les agiten, els bebès experimenten i fan servir aquests instruments sobre diferents objectes per veure que se sent.Aquests cops i petites mossegades són comunicació plena de joc i no comportament irrespectuós ni agressiu. De vegades ho fan per alliberar un enfado, per controlar situacions, per demostrar poder o perprotegir les seves coses.
Els cops i les mossegades són més comuns entre els 18 mesos i els 3 anys aproximadament, quan l’infant encara no té llenguatge verbal per comunicar les seves necessitats ambparaules en lloc d’accions
PER QUÈ ES COMPORTEN AIXÍ?

- Per excés de protecció:
Una de les conseqüències de l’excés de protecció és la baixa tolerància a la frustració.

- Per excés d’emoció,alegria o d’afecte:
Moltes vegades el que sembla una agressió no deixa de ser un acte d’afecte, ja que a aquesta edat encara no tenen control emocional i no són capaços de canalitzar les emocionsintenses.

- Per falta de llenguatge verbal:
Els infants en aquestes edats no saben parlar, i no poden utilitzar la paraula per resoldre els seus conflictes.

- Per problemes amb la dentició:Que li acabin de sortir les dents de vegades es motiu per mossegar amb desesperació tot el que tenen a prop.

- Per costum:
De vegades quan són bebès tiren dels cabells dels pares, o mosseguen, i ensfa molta gràcia, però quan es van fent grans ja no els hi deixem fer.
Per això sempre és important fer-los entrar en raó del per què no ho han de fer i que poden fer mal.


- Per pensamentegocèntric:
En aquestes edats els infants estan en un moment evolutiu conegut com el pensament egocèntric, vol dir que no són capaços de posar-se en el lloc de l’altre nen/a, i si volen una joguina elsimporta que la tingui un altre nen. Els infants d’1 o 2 anys no són capaços de compartir, no és que siguin egoistes és que encara no saben fer-ho.

COM HEM D’ACTUAR?

Aquestes conductes són...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Picades i Mossegades
  • MOSSEGADES DE SERPS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS