Motivacion De Grupo

Páginas: 2 (371 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2013
Relació del clima motivacional creat per l’entrenador amb la motivació auto-determinada i la implicació cap a la pràctica esportiva.

En aquest article els autors diferencien dos tipus de climesmotivacionals de l'entrenador, com són: clima motivacional que implica a la tasca i un clima motivacional que implica l'ego. El clima motivacional que implica a la tasca promou valors com la diversió,satisfacció, interes i motivació intrínseca, on l'entrenador fomentarà en els seus jugadors l'aprenentatge cooperatiu i els jugadors estaran activament implicats en el seu procés d'aprenentatge i enl'elecció de les tasques. D'altra banda el clima motivacional que implica l'ego es troba relacionat positivament amb l'orientació a l'ego, afectivitat negativa i sentiments de pressió, on elsesportistes no poden intervenir en les decisions sobre el desenvolupament de les sessions d'entrenament. Les recompenses es donen publicament i basades en un rendiment superior i l'entrenador dedicarà la majorpart del temps als esportistes que demostrin majors nivells d'habilitats.

Les principals conclusions extretes d’aquest article són les següents:

La necessitat per part de l’entrenador defomentar i promoure un clima que impliqui a la tasca, a més de minimitzar l’aparició d’un clima que impliqui al ego, fet que provocarà una major satisfacció dels mediadors i amb aixo nivells altsd’autodeterminació. Per altra banda els motius de pràctica intrínsecs a la pròpia activitat provocaran una implicació més adequada dels jugadors joves durant la pràctica esportiva.

Per aconseguir fomentar unclima que impliqui a la tasca en el context esportiu, es poden utilitzar diverses estratègies com la del TARGET (Ames,1992), acrònim que vol dir: Tasca, Autoritat, Recompensa, Grup, Avaluació i Temps.En aquest sentit autors com Garcia (2006) parla de la necessitat de fixar objectius a curt, mig i llarg plaç per tal de fomentar aquest clima.

Dels resultats d’aquest estudi també s’extreu la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Caso grupo Interbak
  • Motivación en los grupos de trabajo
  • Conceptos de grupos de motivacion
  • Influencia de grupos en la Motivacion
  • Ensayo 3 Motivación Sat Des Grupos Equipos Y Lid
  • Trabajo en equipo, motivacion, grupos eficaces
  • Motivacion
  • Motivacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS