Motnse i Jordina

Páginas: 21 (5218 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2014


1.Escriu el tema de Mar i Cel.
Mar i cel és una obra de teatre que té com a protagonistes a dos persones que tenen religions i maneres de viure diferents. El tema principal és aquesta diferencia. Tracta de dues persones que no creuen en el mateix, que no viuen igual, però que s’estimen i que estan disposats a canviar per poder estar l’un amb l’altre. Per una banda tenim a Saïd, un home dereligió musulmana; i per l’altre tenim a Blanca, una cristina que anava a ser monja. El tema principal de l’obra és l’amor que sorgeix entre aquests dos personatges tan diferents.
2. Resumeix l’argument.
Mar i Cel comença amb una conversa entre els pirates del vaixell musulmà. Saïd i els seus pirates havien conquerit un vaixell cristià. Aquests parlen sobre la batalla i senten dolor per haverperdut a Ismul en ple combat. Saïd està ferit després d'abordar i capturar un vaixell cristià, ordena que li portin una noia cristiana perquè li curi les ferides: aquesta noia és Blanca, que també és la seva presonera, juntament amb el seu pare Carles, el seu cosí Ferran, el capità del vaixell cristià i altres mariners. És llavors quan Saïd s’enamora de Blanca i li ofereix més privilegis que elsaltres presoners.
Saïd explica la seva història familiar a Blanca, fet que la fa plorar d’emoció. És allà on Blanca descobreix que s’ha enamorat de Saïd, cosa que li fa sentir-se fora de lloc, perquè sent compassió per un home que no creu en el mateix que ella, i vol netejar la seva ànima. Per una altre banda, veiem a Malek, un pirata del vaixell de Saïd, que no comprèn perquè no maten alscristians i imposa el seu caràcter, fet que a Saïd no agrada i destitueix de segon capità.
Blanca deshonra al seu pare en dir el que sent per Saïd, és per això que Blanca prefereix que Ferran li clavi un punyal a les entranyes i així ella deixaria de deshonrar-lo.
Saïd expressa els seus sentiments cap a Blanca als pirates i aquests es miren amb uns altres ulls al seu capità. Malek creu que Saïd és untraïdor ja que aquests defensa als cristians, per això comencen a posar-se en contra de l’home que mana dins el vaixell. Però en veure que hi ha terra els pirates es calmen ja que en arribar a terra podrien vendre als presoners i guanyar diners. Saïd però no veu amb aquesta calma l’arribada a Alger. L’excusa que fa girar cua i tornar a endinsar-se al mar és l’opinió que té Saïd. El que ell no volés arribar a terra, ja que vendrien o matarien a la seva estimada. És per això que desconfia de la terra i han de tornar a endinsar-se cap a l’alta mar.
Joanot parla amb Blanca i li diu que ell morirà com si fos Saïd, així Carles creuria que és mor. Joanot, decideix alliberar els presoners, que es fan amb el control del vaixell i maten als pirates. És llavors quan, en el moment d’escapar, la llumde la lluna juga en contra de Saïd, ja que l’il·lumina i el delata. Carles dispara a Saïd però Blanca es posa davant, deixant que la bala penetri dins seu. Al final els dos enamorats es tiren al mar i moren plegats perquè era un amor impossible. Es llencen a l’horitzó, on el cel i el mar s’ajunten, on la mort els espera.
L’obra d’Àngel Guimerà està dividida en 3 actes. Durant el primer actepodem veure com ja han conquerit el vaixell cristià i es comencen a dialogar els destins pels presoners. També podem veure el primer contacte entre Saïd i Blanca. En el segon acte veiem com Saïd comença a defensar a Blanca quan es parla d’ella. També podem veure com els pirates comencen a pensar que Saïd és un traïdor, i l’arribada de la terra. En el tercer acte es desenvolupa el final. És on elscristians prenen el vaixell i acaben matant als altres pirates. És també on es produeix l’accident amb Blanca, i on es pot veure la fi de la parella enamorada.

3. Descriu als dos protagonistes.

Blanca
És la protagonista de l'obra juntament amb Saïd. És cristiana i està presonera en el vaixell. És la filla de Carles i es la cosina de Ferran. La mare de Blanca va morir quan aquesta tenia 4...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Jordin
  • Jordin
  • jordin
  • I
  • I
  • I
  • I
  • I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS