motor de 4 temps

Páginas: 3 (607 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2013
MOTOR DE 4 TEMPS






































1r temps: Admissió
El pistó es mou cap avall en el cilindre, la vàlvula d'admissió s'obre mentre lad'expulsió continua tancada. El buit parcial creat produeix l'entrada en el cilindre d'una mescla de gasolina, polvoritzada en gotes molt petites, i d'aire, procedent del carburador o injector. Al finalde l'embolada la vàlvula d'admissió es tanca.
2n temps: Compressió
La vàlvula d'admissió es tanca i el pistó es mou cap amunt. Com que ambdues vàlvules estan tancades, la mescla de gasolina i airequeda comprimida en el poc espai que queda entre l'extrem del pistó i la culata.
3r temps: Explosió
Quan el pistó és quasi al final de la seva carrera de compressió, salta la guspira, produïda perla bugia, i s'encén la mescla, la qual crema molt ràpidament. La força expansiva dels gasos produïts en la combustió fa baixar el pistó i dóna la potència perquè giri el cigonyal.
4t temps: EscapamentCap al final del temps anterior, la vàlvula d'expansió s'obre, mentre que la d'admissió continua tancada. El pistó es mou cap amunt una altra vegada, i els gasos residuals que queden després de lacombustió de la mescla són expulsats a l'exterior pel tub d'escapament.
Un motor de quatre temps únicament produeix energia en el tercer temps, és a dir, durant l'explosió o temps de potència. Perquècontinuï funcionant durant els tres altres temps, es fixa al cigonyal un volant de gran massa (semblant als contrapesos). El volant, una vegada en moviment té tendència a continuar girant, suavitzantd'aquesta forma les discontinuïtats del funcionament del motor. Si els motors duguessin un sol cilindre, el volant hauria de ser de grans dimensions, i així i tot, no es podrien evitar les vibracionsi les sotragades entre una explosió i la següent. Aquests inconvenients es solucionen utilitzant diversos cilindres sincronitzats, de manera que quan un està fent un temps, un altre n'està fent un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Motor 4 temps
  • Motor 2 temps
  • Els Motor De Dos Temps
  • Motor De 4 Tiempos a Gasolina
  • Motor 4 tiempos gasolina
  • Motor 4 tiempos
  • Motor de gasolina de 4 tiempos
  • AT Motor 4 Tiempos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS