Motors asíncrons

Páginas: 6 (1379 palabras) Publicado: 5 de enero de 2015
1.‐  La norma NEMA (National Electrical Manufacturers Association) classifica els motors d’inducció en quatre tipus constructius en funció de les seves característiques de corrent i parell d’arrencada.
Feu un petit estudi sobre aquesta Norma, especificant, les característiques bàsiques de cada tipus, característiques de disseny, aplicacions, etc.
Per distingir entre els diversos tipusdisponibles de motors d’inducció de gàbia d’esquirol, la National Electrical Manufacturers Association (NEMA) ha desarrotllat un sistema d’identificació amb lletres amb les quals cada tipus de motor comercial es fabrica d’acord amb una determinada norma de disseny.
Classificació NEMA dels motors asíncrons trifàsics
Motor de disseny NEMA A
Es caracteritza per tenir un parell alt, un lliscament nominalbaix i un corrent d’arrencada alt. Es tracta d’un motor d’inducció amb rotor de gàbia d’esquirol dissenyat amb característiques de parell i corrent d’arrencada que sobrepassen els valors corresponents al disseny NEMA B.
Les ranures de la gàbia tenen una àrea gran que permet una bona dissipació del calor. En l’arrencada, a prop de la superfície del rotor, la densitat del corrent és elevada idurant el període de funcionament es distribueix uniformement, el que provoca una resistència elevada i una reactància d’arrencada petita, amb la qual s’obté un parell d’arrencada entre 1.5 i 1.75 vegades el parell nominal.
La intensitat d’arrencada és elevada, 5-7 vegades la intensitat nominal, que ens donarà problemes a l’hora de regular la velocitat.
S’utilitzen en aplicacions especials on esrequereix un parell màxim més gran del normal per satisfer els requeriments de sobrecàrrega de curta durada. Aquests motor també són aplicats a càrregues que requereixen lliscaments nominals molt baixos, de l’ordre del 1% o inferior (a velocitats quasi constants).
Motor de disseny NEMA B
Aquest tipus de motor es caracteritza per tenir un parell normal, un lliscament nominal normal i un correntd’arrencada normal. Són motors amb rotor del tipus gàbia d’esquirol dissenyats amb característiques de parell i corrent d’arrencada normals amb un lliscament de càrrega del 4% com a màxim. Les ranures del motor estan encastades al fons, fet que tendeix a augmentar la reactància d’arrencada i de funcionament del rotor. Això provoca una disminució del parell i del corrent d’arrencada, que fluctua entre 4i 5 vegades el valor nominal.
El lliscament a plena càrrega és del 3% aproximadament. Aquest tipus de motor proporcionarà una arrencada i una acceleració suau per a la majoria de càrregues i també pot resistir temporalment pics elevats de càrrega sense detindre’s.
Motor de disseny NEMA C
Té un parell alt, un lliscament nominal normal i un corrent d’arrencada normal. Són motors d’inducció ambrotor de doble gàbia d’esquirol que desarrotllen un parell alt d’arrencada i per això són utilitzats en càrregues d’arrencada pesada. Aquests motors tenen un lliscament nominal menor que el 5%.
Aquests tipus de motors s’utilitzen en condicions en les quals l’arrencada és complicada, en grans càrregues sobtades però de baixa inèrcia.
Motor de disseny NEMA D
La característica d’aquests motorsés la d’un parell alt d’arrencada, lliscament nominal alt i baix corrent d’arrencada. Aquest motor combina un alt parell d’arrencada amb un lliscament nominal alt. Generalment, es presenten dos tipus de disseny, un amb un lliscament nominal del 5 al 8% i un altre amb un lliscament nominal del 8 al 13%. Quan el lliscament nominal pot ser major del 13% se’ls denomina per motors d’alt lliscament (ULTRAHIGH SLIP). El parell d’arrencada es generalment de 2 a 3 vegades el parell nominal, encara que per aplicacions especials pot ser més alt. Aquest motors són recomanats per càrregues cícliques i per càrregues de curta durada amb freqüents arrencades i parades.
Motor de disseny NEMA F
Aquests motors tenen un parell d’arrencada baix, un lliscament nominal baix i un corrent d’arrencada baix....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • motors
  • motors
  • Motors
  • motors
  • fairview motors
  • General motors
  • Tesla Motors
  • general motors

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS