moviment ecumenic

Páginas: 10 (2470 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2014
 MOVIMENT ECUMENIC

"Per moviment ecumènic" s'entén el conjunt d'activitats i d'empreses que, d'acord amb les diferents necessitats de l'Església ia les circumstàncies dels temps, se susciten i s'ordenen a afavorir la unitat dels cristians.

Aquestes són, en primer lloc, tots els intents d'eliminar paraules, judicis i actes que no siguin conformes, segonsjustícia i veritat, a la condició dels germans separats, i que, per tant, poden fer més difícils les mútues relacions en ells , en segon lloc, "el diàleg" entaulat entre perits i tècnics en reunions de cristians de les diverses Esglésies o comunitats, i celebrades en esperit religiós.

En aquest diàleg exposa cada un, per la seva banda, amb tota profunditat la doctrina de la seva comunió,presentat clarament els caràcters d'aquesta.

Per mitjà d'aquest diàleg, tots adquireixen un coneixement més autèntic i una estima més just de la doctrina i de la vida de cada comunió, en tercer lloc, les diverses comunions aconsegueixen una més àmplia col · laboració en totes les obligacions exigides per tota consciència cristiana en ordre al bé comú i, en tant que és possible, participen en l'oracióunànime. Tots, finalment, examinen la seva fidelitat a la voluntat de Crist en relació amb l'Església i, com cal, emprenen animosos l'obra de renovació i de reforma.

Tot això, realitzat prudent i pacientment pels fidels de l'Església catòlica, sota la vigilància dels pastors, condueix al bé de l'equitat i de la veritat, de la concòrdia i de la col · laboració, de l'amor fratern i de la unió;per que a poc a poc per aquesta via, superats tots els obstacles que impedeixen la perfecta comunió eclesiàstica, tots els cristians es congreguin en una única celebració de l'Eucaristia, amb vista a la unitat de la una i única Església, a la unitat que Crist va donar a la seva Església des d'un principi, i que creiem subsisteix indefectible a l'Església catòlica dels segles.

És manifest, però,que l'obra de preparació i reconciliació individuals dels que desitgen la plena comunió catòlica és, per la seva naturalesa, de l'empresa ecumenista, però no són contràries, ja que tots dos provenen de l'admirable designi de Déu.

Els fidels catòlics han de ser, sens dubte, sol · lícits dels germans separats en l'acció ecumenista, pregant per ells, parlant-los de les coses de l'Església, fent lesprimeres passes cap a ells. Però han de considerar també per la seva part amb ànim sincer i diligent, el que cal renovar i corregir en la mateixa família catòlica, perquè la seva vida doni més fidel i clar testimoni de la doctrina i de les normes donades per Crist a través dels Apòstols.

Doncs, encara que l'Església catòlica tingui tota la veritat revelada per Déu, i tots els mitjans de lagràcia, però, els seus membres no la viuen conseqüentment amb tot el fervor, fins al punt que la faç de l'Església resplendeix menys davant dels ulls dels nostres germans separats i de tot el món, retardándose amb això el creixement del regne de Déu.

Per tant, tots els catòlics han de tendir a la perfecció cristiana i esforçar cada un segons la seva condició perquè l'Església, portadora de lahumilitat i de la passió de Jesús en el seu cos, es purifiqui i es renovi de dia en dia, fins que Crist es la present a si mateix gloriosa, sense taques ni arrugues.

Guardant la unitat en el necessari, tots en l'Església, cadascú segons la comesa que li ha estat donat, observen la deguda llibertat, tant en les diverses formes de vida espiritual i de disciplina com en la diversitat de rituslitúrgics, i fins i tot en l'elaboració teològica de la veritat revelada, però en tot practiquin la caritat. Doncs amb aquest procedir manifestaran cada dia més plenament l'autèntica catolicitat i la apostolicitat de l'Església.

D'altra banda, cal que els catòlics, amb goig, reconeguin i apreciïn en el seu valor els tresors veritablement cristians que, procedents del patrimoni comú, es troben en els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Movimentos
  • moviment rectilini
  • Movimento lineal
  • movimentos literarios
  • Moviment Obrer
  • equacions de moviment
  • moviment obrer
  • El moviment punk

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS