moviments artistics

Páginas: 3 (551 palabras) Publicado: 24 de diciembre de 2014
TREBALL DELS MOVIMENTS ARTISTICS

Durant el segle XX existien aquestes tècniques:
-Fauvisme
-Expressionisme
-Cubisme
-Orfisme
-Dadaisme
-Neoplasticisme
-Surrealisme
-Futurisme
Araexplicaré cada una d’elles.
Fauvisme:
El fauvisme és un moviment pictòric de principis del segle XX sorgit a París durant un breu període(1904-1907),entorn dels artistes Henri Mataisse, André Derani iMaurice Vlamink.
Maurice de Vlamink. Restaurant en Marly-Le-Roi

Expressionisme:
Es un moviment artístic sorgit a alemanya a principis del segle XX, en el mateix moment que el fauvisme francès.Va rebre el seu nom en 1911 en ocasió de l’exposició de la Secessió Berlinesa.
L’expressionisme s’entén com una accentuació o deformació de la realitat per a aconseguir expressar adequadament elsvalors que es pretén posar en evidencia.
Wassily Kandinsky, tema líric 1911








Cubisme:
Cubisme és un moviment estètic que va ocórrer entre 1907 i 1914, tenint com principals fundadors aPablo Picasso, considerat el líder del moviment, i Georges Braque. El cubisme tractava les formes de la naturalesa per mitjà de figures geomètriques, representant totes les parts d'un objecte en unmateix pla. La representació del món passava a no tenir cap compromís amb l'aparença real de les coses.
George Braque, Ampolles i peixos,1910

Orfisme:
És una tendència que surt del cubisme per aproclamar la supremacia del color. El terme va ser creat pel poeta francès Apollinaire per a designar la pintura del matrimoni Delaunay.Una tendència que segueix, fins a cert punt, el camí iniciatper l’orfisme es desenvolupa en Estats Units i es coneix com a "sincronisme".
Robert Delaunay, Homenatge a BLEIROT 1914

Dadaisme:
El Dada o Dadaisme va ser un moviment antiart sorgit en Zurich(Suïssa) en 1916,quan tota Europa estava en guerra. Es va caracteritzar per gestos i manifestacions provocadores en les quals els artistes pretenien destruir totes les convencions pel que fa a l'art,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • artisticsa
  • Moviments feministes
  • moviments antiglobalització
  • Moviments Parabòlics
  • Moviments Migratoris
  • Moviments De La Terra
  • Moviments Migratoris
  • Moviments immigratoris.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS