Moviments estètics contemporanis

Páginas: 3 (579 palabras) Publicado: 7 de junio de 2011
EL neoclassicisme neix el 1789 amb la Revolució Francesa. És el moviment estètic que més atrau a la burgesia. Es basa en les formes clàssiques, la plasmació de les idees burgeses basades en laracionalitat i l’equilibri.
El romanticisme neix el 1830 amb la Revolta francesa que acaba amb l’Antic Règim. Podríem definir-lo com una reacció a la racionalitat i al neoclassicisme, i per això, aquestmoviment estètic es basa en la passió i el sentiment per sobre la raó. Conté un gran cromatisme viu de gran vitalitat.
L’impressionisme es va iniciar l’any 1874 amb una exposició a Paris. Un grupd’artistes refusats per l’estètica academicista de llavors van exposar les seves obres a la galeria del fotògraf Nadar, fet que va donar l’inici al moviment. Aquesta nova manera de fer art va rebre lainfluència de la popularització de la fotografia i les estampes japoneses (reproduccions planes). Aquest moviment estètic trencava totalment la manera de fer art, tot i que el contingut de les obres no vacanviar: buscaven transmetre com la llum dissolia les formes, de manera que quedava difuminat.
El postimpressionisme va ser una resposta a l’impressionisme, la voluntat d’anar més enllà amb un estilmés personal, amb la recuperació de la línia. Es va dividir en diferents estils. En primer lloc Cézanne va ser l’antecedent del cubisme, amb l’experimentació amb figures geomètriques. Van Gogh va serprecursor de l’expressionisme, que intentava expressar a través dels colors els sentiments i les idees de l’artista. Gauguin va ser el precedent del fauvisme, que donava total llibertat als colors.El modernisme català va ser un moviment principalment arquitectònic que va embarcar des del 1890 amb l’Exposició a Barcelona fins el 1909 amb la Setmana Tràgica. Abandona la tradició neoclàssica iadopta formes de la naturalesa, ondulants, vegetals.
El fauvisme té el seu antecedent en Gauguin. Aquest moviment avantguardista es basa en la utilització del color lliurement, sense cap relació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Moviments feministes
  • moviments antiglobalització
  • Moviments Parabòlics
  • Moviments Migratoris
  • moviments artistics
  • Moviments De La Terra
  • Moviments Migratoris
  • Moviments immigratoris.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS