Moviments migratoris (el rol de la dona en l'emigració) La piel quemada

Páginas: 3 (657 palabras) Publicado: 19 de abril de 2014
En la pel·lícula “La piel quemada”, hi trobem dues maneres ben diferents de com vivien les dones dels anys 50 i 60.
D’una banda, tenim la Juana, dedicada als seus fills, a les feines de casa i alseu marit. És una dona sense estudis, que ha viscut tota la seva vida al mateix lloc i que, per tant, no ha vist res més del que és típic en el seu poble d’Andalusia. Actua de la manera en que en lasocietat d’aquella època a Espanya era normal. La dona havia d’obeir al seu marit, al seu pare... En tot allò que ells manaven. Les dones no estudiaven, i  les poques que ho feien, rebutjaven treballarper poder crear una família i cuidar-la. En el cas de la Juana, ella no sap ni llegir ni escriure. Aquesta situació era molt habitual, sobretot en els pobles i en zones en les que el nivell econòmicera baix.
D’altra banda, tenim la turista. Aquesta prové de Bèlgica. La seva vida és oposada a la de la Juana. La turista belga està a Lloret de Mar de vacances. Això ens demostra que té diners. Encanvi, la Juana es veu obligada a venir a Catalunya perquè el seu marit és aquí treballant per poder viure. La mentalitat de la turista és també ben diferent a la de la majoria de dones dels anys 50 i60 a Espanya. Es tracta d’una dona jove, independent, moderna... No pensa en el matrimoni, els fills i les obligacions que comporta estar casada. Té una situació econòmica bona i l’aprofita gaudint deles seves vacances fora del seu país. Aquest últim fet, també influencia en el seu caràcter, ja que ha viatjat i ha vist coses diferents a les de Bèlgica, i això li ha obert la mentalitat.
També caldir que la societat en els anys 50 i 60 a la resta d’Europa no era igual que l’espanyola. Aquí encara hi havia el règim franquista que limitava molt a les dones i els ensenyava com havien de seresposes i mares ideals. En canvi, en països com Bèlgica, França, Holanda... El paper de la dona estava canviant gràcies a la seva lluita. Allà, les dones treballaven des que la Segona Guerra Mundial ho...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Moviments Migratoris
  • Moviments Migratoris
  • moviments migratoris
  • La piel quemada
  • La Piel Quemada
  • La Piel Quemada
  • La Piel Quemada
  • Piel quemada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS