Moviments Migratoris

Páginas: 2 (428 palabras) Publicado: 5 de febrero de 2014
TREBALL SOBRE EL CAS D’ESTUDI

El govern francès volia que Algèria fos l’Amèrica del Nord mediterrània. Per això va propiciar l’emigració d’habitants del nord d’Europa (francesos, alemanys,suïssos i irlandesos), però, no van ser-hi gaire nombrosos i la realitat va demostrar que es tractava d’una emigració mediterrània (espanyols, italians, maltesos i catalans).

Els menorquins es vaninstal·lar als voltants d’Alger per la proximitat d’aquelles zones amb el lloc d’origen dels colons. Menorca dominava el comerç i el transport marítim espanyol que es feia amb Orà, però, eren les IllesBalears la que dominava el comerç amb Algèria fins i tot també abans de l’ocupació francesa.

L’últim recurs que tenien els joves per no ser cridats a l’exercit, va ser-hi el casament. Els joves casatsno anaven a l’exercit, així, es va produir un desig de casar-se amb qui fos. Quan es veien amb la impossibilitat d’alliberar-se’n, emigraven a la propera colònia francesa on establien relacionsd’amistats amb menorquins establerts allà, i obtenien beneficis amb la seva feina. Uns nou mil habitants de Menorca van emigrar a Algèria a finals del segle XIX.

Un altra de les situacions de que marxessinemigrants valencians sobretot de les comarques prelitorals del Sud valencià va ser per la crisi de l’agricultura ja que no tenien suficients recursos per afrontar-la. Principalment eren comarques“marginals”, les que no van participar en l’expansió del conreu de la taronja i van seguir amb l’agricultura de secà i de subsistència.

El documental de la història de l’Stanbrook, que va ser l’últimvaixell que va anar-se del port d’Alacant i va acomiadar la vida de 3.500 republicans que van poder fugir. No solament eren raons polítiques per les que van marxar, sinó també judicials. La solució demolts problemes era la fugida cap Algèria. Els colons valencians van ajudar a construir el ferrocarril, etc... I una vegada estava el país mig construït, es van dedicar més a la feina agrícola....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Moviments Migratoris
  • moviments migratoris
  • Moviments migratoris.
  • moviments migratoris
  • Moviments migratoris (el rol de la dona en l'emigració) La piel quemada
  • Moviments feministes
  • moviments antiglobalització
  • Moviments Parabòlics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS