Movimientos sociales: pah

Páginas: 4 (791 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2014
Els moviments socials, “estan formats per persones i per grups, emergeixen, es desenvolupen i funcionen en un context social particular, tant espacial com temporal, es dirigeixen cap a latransformació de la societat en les seves idees, valors, creences, normes i comportaments” (p.12). Així doncs, es considera la PAH com a moviment social ja que és una plataforma formada per un grup depersones directament afectades a no poder pagar la hipoteca i persones solidàries que tenen una meta en comú que és denunciar i canviar les lleis injustes de l'habitatge i, proposar solucions enreferència al dret a l'habitatge per tothom.
Per una banda, per entendre bé aquesta lluita grupal que es duu a terme, penso que és important fer referència a l'estreta relació que s'estableix entre elsmoviments socials i la identitat col·lectiva. A la revista Identidad colectiva movilizada de J.-M. Sabucedo, se'n fa esment: “la identidad colectiva movilizada se crea y mantiene para hacer visibles lasdemandas y planteamientos de ciertos grupos frente a un determinado estado de cosas” (p.197). És a dir, la PAH respon a un sentiment de pertinença i identificació més o menys intens depenent dela seva experiència, que promou i afavoreix aquesta consecució de metes i d'aconseguir ideals justos en quant a l'habitatge. Amb això, al llibre ¡Si se puede!, l'Ada Colau afirma que “Se tejenvínculos. Este es el punto de partida. La semilla de la que brota el movimiento” (p.48)
Per altra banda, en relació a Blumer, la PAH aconsegueix un grau de solidaritat interna, l'Ada Colau afirma que:“La PAH ofrece arraigo y pertenencia. Los afectados retoman las riendas de su vida. Las emociones se conectan. Se va forjando una voz colectiva. Nace la solidaridad (p.48). Es creen conflictes amb elsadversaris (els bancs) i qüestionen clarament el sistema actual (polítics). M'agradaria esmentar la PAH com un moviment específic ja que tracta concretament el tema dels desnonaments i dóna...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Movimiento Social
  • Movimiento social
  • Movimientos sociales
  • Movimientos Sociales
  • Movimientos sociales
  • movimientos sociales
  • Movimientos Sociales
  • movimiento sociales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS