MOZART

Páginas: 7 (1554 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2015












Alba Pérez
3r A 5/3/15
ÍNDEX
Biografia......................................................................................................1,2,3,4
Obres impotants..........................................................................................5
La Flauta Màgica.........................................................................................6BIOGRAFIA
Mozart va néixer el 27 de gener de 1756 a Salzburg. Va ser l'últim fill de Leopold Mozart.
Desde molt petit Mozart ja tocava el clavicordi, el clavecí i el violí i va començar a compondre petites cançons i minuets de considerable dificultat Podia llegir música a primera vista, tenia una memòria prodigiosa i posseïa una inesgotable capacitat per improvisar frases musicals. El seuprogenitor creia que els dots musicals del seu fill eren un miracle diví que ell, com a pare, tenia el deure de fer créixer.Quan Mozart va fer sis anys, Leopold va decidir exhibir els dots musicals dels seus fills davant les principals corts d'Europa.
Durant els anys en què Mozart s'estava formant, la seva família va realitzar diversos viatges per Europa, en els quals el van mostrar, juntament ambla seva germana Nannerl, com a nens prodigi. El 12 de gener de 1762 la família sencera va marxar cap a Munic. El petit Wolfgang causava sensació a cada concert. El 5 de gener de 1763, la família Mozart va retornar a Salzburg.
El gran viatge de la família de Mozart va començar el 9 de juny de 1763. Al llarg de tres anys i mig van recórrer les principals ciutats d'Europa, aconseguint grans èxits.Cada presentació del jove Wolfgang Amadeus era una exhibició del seu virtuosisme amb el clavecí i el violí (es diu que en aquella època ja podia tocar el teclat amb els ulls embenats), i deixava els espectadors meravellats improvisant sobre qualsevol tema que li proposaven. La família va tornar a Salzburg el 30 de novembre de 1766.
El setembre de 1767 Mozart va viatjar a Viena acompanyat del seupare i la seva germana Nannerl. Aquest cop no per demostrar les seves habilitats de nen prodigi sinó per desenvolupar les seves facultats de compositor.
1769 Mozart guanyà a Salzburg la plaça de mestre de concerts - gran honor per a un noi - però sense sou. Se li va finançar un viatge d'estudis a Itàlia, on Leopold pensava que Wolfgang Amadeus triomfaria component òperes. Pare i fill van arribara Roma l'11 d'abril de 1770. Al Vaticà, Wolfgang Amadeus va escoltar el Miserere de Gregorio Allegri. El Papa Climent XIV, admirat pel talent del músic de catorze anys i el va nomenar Cavaller de l'Orde de l'Esperó d'Or.
Mozart va realitzar un segon viatge a Itàlia, per assistir a l'estrena de la seva òpera Ascanio in Alba. El 1771 va tornar amb la seva família a Salzburg.
Pare i fill van viatjara Itàlia per últim cop el 1772. A Milà, Wolfgang va estrenar una òpera i va escriure el motet Exsultate-jubilate. Va buscar un treball digne i estable, sense resultat. Va haver de tornar a Salzburg.
El 1773 va fer un nou viatge a Viena, sense resultats pràctics, però positiu per al seu art, ja que va conèixer el nou estil vienès a través de la música de Haydn. El gener de 1775 Mozart va estrenar ambgran èxit a Munic la seva òpera La finta giardiniera.
No obstant això, Mozart se sentia presoner, sentia que no progressava i, alterat per l'ambient provincià de Salzburg, l'agost de 1777 va reclamar a l'arquebisbe Colloredo la llibertat per a abandonar el seu càrrec. Més tard, en companyia de la seva mare, va iniciar un llarg viatge a París. En una escala a Munic va conèixer la família Weber i es vaenamorar de la seva filla gran, Aloysia.
Wolfgang Amadeus Mozart va romandre a París entre el 23 de març i el 26 de setembre de 1778, sense aconseguir millors beneficis monetaris, però arribant a estrenar obres com la Simfonia París.
El 3 de juliol la seva mare va morir d'un infart. Deprimit per aquesta mort i alguns fracassos, Wolfgang decideix retornar al servei de Colloredo. Malenconiós,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mozart
  • Mozart
  • Mozart
  • mozart
  • mozart
  • mozart
  • Mozart
  • Mozart

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS