Mujer Y Medios De Comunicación

Páginas: 8 (1842 palabras) Publicado: 10 de diciembre de 2012
A dia d'avui es pot dir que la dona ha dut a terme una gran evolució en la historia. Aquesta evolució pot veure's reflectida en diferents àmbits en els quals, actualment, es mou la dona, ja puguin ser la llar, el treball, els mitjans de comunicació... En el segle XVIII les dones estaven vinculades a les idees dels homes, de la llar, estaven sotmeses principalment als seus, sense tindreoportunitat de donar-se temps a elles mateixes.
Amb el temps aquestes han anat fent-se notar per mitjà dels diversos moviments feministes, per la reforma de la declaració de drets universals duta a terme el 1789, per la inclusió de la dona en el dret a vot, per la col·locació de la dona en el món laboral... entre altres fets.

La incorporació de la dona en el món laboral, cap al segle XIX, ha estat unfet bastant rellevant per a les dones. Les dones des de fa molts anys han estat dirigides principalment a les seves llars, realitzant totes les tasques domèstiques que es presentaven. Semblava que aquestes no podien realitzar altra tasca que no fos la de la llar, que no pogueren fer altra cosa que dedicar-se als seus, en tots els sentits. No duien a terme la realització d'un treball remunerat, perpoder així, dur un sustento econòmic a les seves famílies, i que no només fora l'home i els fills, amb l'edat pertinent per treballar, els que dugueren a les llars eixa manutenció econòmica.
Amb el temps aquestes condicions han canviat, i les dones s’han pogut incorporar en el món laboral, però sempre amb unes condicions ben diferenciades a les dels homes. Tot açò porta a uns factors dedesigualtat de gènere, que mostren ser “uns elements que produeixen i expliquen les desigualtats que es donen entre homes i dones a l’hora d’accedir, romandre, promoure i gaudir de les mateixes condicions en el mercat laboral”. Tots aquests factors de desigualtat en el món laboral, ens condueixen a diferents conseqüències que resulten ser, en part, perjudicials per a les dones. Aquestes conseqüències sónles següents: una taxa d’activitat més baixa en dones que en homes, la incidència de desocupació en les dones independentment del seu nivell d’instrucció, cada vegada es major. A més, les seves condicions laborals són desiguals. La població femenina pot accedir al treball amb més temporalitat i precarietat, en canvi els barons accedeixen a un treball amb una major duració i tenen una contractaciómés estable. Els salaris moltes vegades resulten ser inferiors en les dones que en els homes, a pesar de que els dos estiguin ocupant el mateix lloc de treball. També es pot mencionar la segregació ocupacional en funció del sexe, es a dir, hi ha molts més homes que ocupen càrrecs importants en les empreses ja que molts pensen que les dones no presenten les condicions necessàries per a poderaccedir a un càrrec d’eixes característiques. Açò pot ser una causa de que hi haja menys dones emprenedores, que aquestes tinguin por de dur a terme la creació d’una empresa per si mateixa. Una de les conseqüències que es sol donar es que les dones passen molt més temps que els homes realitzant tasques no remunerades, la qual cosa fa que tinguin una dificultat més gran per incorporar-se al mónlaboral o pròpiament per poder gaudir de temps d’oci. Totes aquestes conseqüències condueixen a que les dones duguen a terme enfrontaments per defensar els seus interessos, les seves condicions laborals, les seves remuneracions, entre altres injustícies. S’han dut a terme diferents moviments per aconseguir els seus objectius.
Gràcies a tots els moviments duts a terme per les dones més coratjoses,s’ha pogut establir un dia per a la dona treballadora, el 8 de març. Aquest 8 de març fou establert l’any 1910 en la segona Conferència Internacional de Dones Socialistes, per mitjà de la proposta de Clara Zetkin. Es proposà aquest dia ja que el 8 de març del 1908 unes treballadores d’una fàbrica situada en Nova York es revelaren per a poder dur a terme una millora de les seves condicions de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mujer En Medios De Comunicacion
  • La Imagen De La Mujer En Los Medios De Comunicación
  • Violencia, mujer y medios de comunicacion
  • El rol de la mujer en los medios de comunicacion
  • La Mujer Tanguera En Los Medios De Comunicación
  • Mujer y medios de comunicacion
  • La Mujer Y Los Medios De Comunicación
  • Condicion de la mujer ante los medio de comunicacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS