Multiculturalitat

Páginas: 3 (614 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2013
Quins elements (exemples que surten en el vídeo) ens indiquen que els nens/es i joves del reportatge viuen amb una identitat en transició?

Com a elements principals que denoten que nens i jovesviuen amb una identitat de transició, trobem principalment la parla ( l’ idioma matern) així com la tradició de continuar els costums propis del seu País d’origen ( menjars típics, celebració defestivitats...).
Tant la parla com els costums propis es cohesionen en nombroses ocasions amb les noves arrels formades al nou País, així per exemple, s’intercala l’ idioma d’origen amb la llengua parladaa la nova residència, o es celebren festivitats típiques de tots dos indrets.
Les famílies immigrades sovint no es volen o no saben posicionar-se cap a una cultura o una altra, encara que residentsdel País reclamin la definició cap a la nova cultura o cap aquella que han viscut al seu País d’origen.
Un altre factor de rellevada importància és l’aspecte religiós. Aquest és un fet clau quedetermina el posicionament respecte a una ètnia o una nacionalitat concreta per part de les famílies immigrades, ja que la immensa majoria no es volen desfer de les seves arrels religioses.
També trobemun altre element que pot propiciar a viure una dualitat envers la identitat, com pot ser la formació de guetos que separin i condicionin als individus que hi viuen i que poden comportar certsproblemes de convivència entre pobles de cultures diferents i el difícil establiment de relacions interculturals entre els diferents col•lectius .
És evident que les "onades migratòries" plantegen reptes iun gran desafiament cap aquells Països que els reben,però que ben assumit, pot ser una oportunitat de desenvolupament humà per a molts indrets com ara Catalunya , França, etc.






El modeld’uniformitat francès, a quina de les perspectives explicades a la lectura respon? Quins problemes ha generat?

Respon a la primer perspectiva ja que com bé es mostra al vídeo “ fills de dos móns”...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Multiculturalitat
  • Kymlica i la multiculturalitat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS