Muntanya

Páginas: 3 (682 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2015
RELLEUS, RIUS I CLIMES D’EUROPA










MUNTANYES
Una muntanya és qualsevol elevació natural, acusada i abrupta del terreny. La formació de les muntanyes té diverses causes: els  plegamentstectònics, les erupcions volcàniques o l'erosió causada sobre part de les masses sedimentàries en són les més característiques.
Perquè una elevació pugui ser considerada muntanya ha d'existir unadiferència de nivell important entre la base i el punt culminant, almenys d'uns centenars de metres. Elevacions poc importants reben d'ordinari el nom de pujols o turons (com a norma general es considerenmuntanyes aquelles elevacions que superen els 350-400 metres d'altitud).És menys determinant l'alçada total. Aquesta a tot el món es mesura (en peus o en metres) a partir del nivell del mar. Per extensióes dóna també el nom de muntanya a les zones i comarques en general muntanyoses.
PLANURES
En geografia, una plana, planura o planúria és una àrea amb un relleu relativament pla. Les planes solen sermés aptes per l'agricultura que els altiplans o les muntanyes. Les planes poden ser les restes de trets geogràfics molt més grans que han estat erosionats, com ara muntanyes o volcans.
MASSISSOSUn massís és una secció de l'escorça terrestre, que està demarcada per falles o fissures, en àrees rocoses, o en materials sòlids. En el moviment de l'escorça, un massís tendeix a retenir la seva estructurainterna en ser desplaçat en la seva totalitat. El terme és usat també per referir-se a un grup de muntanyes formades per tal estructura. El massís és una unitat estructural de l'escorça, menor que lesplaques tectòniques.
COSTA
La costa és el lloc on la terra s'uneix amb el mar conformant un espai singular de relleu. Té un paisatge inestable, on de vegades la terra pot créixer a causa del dipòsitde sediments i en altres casos pot disminuir pels processos d'erosió marina. Però les costes també són modificades per altres factors, com el clima, la geologia costanera, el vent, l'onatge i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Boscos De Muntanya
  • Catalunya Muntanyes
  • Comentari De Text A Muntanya
  • Les muntanyes com a representació del modernisme
  • TREBALL PLANIFICACI CURSA DE MUNTANYA
  • Treball preguntes llibre Muntanyes Russes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS