muro de berlin

Páginas: 8 (1993 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2013



Índex

1. Introducció de Alemania Pàg.2
2. Cos del treball
2.1 Introducció del mur de Berlín i alemanya actual Pàg.3
2.2 La desaparició del bloc de l’est Pàg.3
2.3 L’alemnya d’avui Pàg.4
2.4 Testimoni de la derrota Pàg.4
2.5 La construcción Pàg.5
2.6 Què es la guerra freda? Pàg.6
2.7 La caiguda del mur de Berlín Pàg.6
2.8 L’alemanya actualPàg.7
3. Objectius Pàg.8
4. Marc metodològic Pàg.9
5. Bibliografía Pàg.9
6. Annexos Pàg.9 i 10

Introducció


Alemanya és un estat membre de la Unió Europea de l'Europa Central. La ciutat de Büsingen, enclavada a Suïssa, també forma part d'Alemanya. El territori d'Alemanya abasta 357.021 km ² i posseeix un clima temperat. Amb més de 82 milions d'habitants,representa la major població entre els estats membres de la Unió Europea i és la llar del tercer major grup d'emigrants internacionals.

Durant el segle XVI, les regions del nord del país es van convertir en el centre de la Reforma Protestant. Com un modern estat-nació, el país va ser unificat enmig de la Guerra franc-prusiana en 1871. Després de la Segona Guerra Mundial, va ser dividida en dosestats separats al llarg de les línies d'ocupació aliades en 1949, però els dos estats es van reunificar de nou en 1990. Va ser membre fundador de la Comunitat Europea (1957), que es va convertir a la Unió Europea el 1993. És part de la zona Schengen i va adoptar la moneda comuna europea, l'euro, el 1999.










2.1 Mur de Berlín i Alemanya actual

El mur de Berlín s'ha convertiten el símbol més important de la Guerra Freda, de la divisió entre els blocs, però també de la fi d'aquest món i de la desaparició del bloc soviètic.

El13 d'agost de 1961, les autoritats soviètiques i d'Alemanya Oriental van aïllar la part oriental de Berlín per aturar l'èxode de ciutadans cap a Occident i van ordenar la col · locació de les primeres filats. La construcció del mur va començarel 18 d'agost. Molts havien fugit, i molts altres van seguir intentant-tot i que el mur ja estigués començat. Al voltant de 250 persones van pagar amb la vida la seva "gosadia" de passar "a l'altre costat". Per Occident era el «mur de la vergonya». Per l'Est, la seva barrera contra el feixisme.

La seva caiguda el 9 de novembre de 1989, 28 anys després de la seva construcció, va ser elcomençament de la fi dels règims comunistes a Europa Oriental.

240 persones van morir i 75.000 van ser empresonades per intentar creuar la immensa barrera durant els seus 28 anys de vida.

2.2 LA DESAPARICIÓ DEL BLOC DE L'EST

El moviment reformista, que acabaria amb els règims comunistes a l'Europa de l'Est, es va iniciar a Polònia, on unes eleccions, convocades el 1989, van ser guanyades pelsindicat catòlic Solidaritat, enfrontat al Partit Comunitari. Un nou govern, presidit per Lech Walesa, va mostrar el seu desig d'aproximar al model occidental.

L'exemple polonès va ser seguit, per després, per la caiguda dels règims comunitas d'Hongria, Txecoslovàquia i Bulgària. A Romania, un alçament popular, amb el recolza de part de l'exèrcit, va acabar amb a dictadura de Nicolae Ceausescu.

Elsesdeveniments de major alcanç van tenir lloc a Alemanya Oriental. En moviment de 1989, i davant la forta pressió popular, es va aconseguir l'obertura del mur de Berlín. El 1990 es van convocar eleccions, que van ser guanyades pels partidaris de reunificar l'Alemanya Oriental amb l'Occidental, fet que es va produir aquest mateix any amb el tractat d'unificació.
2.3 L'ALEMANYA D'AVUI

L'arribadade mà d'obra jove i qualificada procedent de Berlín Oriental va ser una bona notícia per a empresaris i Govern, malgrat els dos milions de desocupats que hi havia a la República Federal el 1989. Un alt percentatge dels nous contractes que es van fer, sobretot en els primers anys, han estat per als berlinesos orientals, el que ha provocat malestar en un segment de la població, que acusa els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Muro de berlin
  • El muro de berlín
  • Muro de Berlin
  • El muro de berlin
  • El Muro De Berlin
  • Muro De Berlin
  • El muro de Berlín
  • el muro de berlin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS