museu arxiu can caralt

Páginas: 3 (575 palabras) Publicado: 1 de febrero de 2014
MUSEU – ARXIU CAN CARALT
Localització : Sant Andreu de llavaneres.

Can Caralt és un edifici senyorial situat al municipi de Sant Andreu de Llavaneres, just al principi de la carretera de SantVicenç.
Al segle XVIII va ser una masia de la família Cassany. Al segle XIX, el senyor Josep Caralt la va comprar i la va convertir en un casal. Ell mateix, va afegir dos pisos més de galeries,alçant-la una planta més i va decorar la façana amb bells estampats.
Al 1912 es va reformar de nou, aleshores, residència dels comtes de Caralt i durant molts anys gran propietat agrícola i ramadera.Actualment, Can Caralt és el Museu-Arxiu municipal que conté documentació des del segle XVI i d’altres fonts procedents de donacions particulars. . El museu també té una sala on, temporalment, esrealitzen exposicions. Disposa, a part, una sala de consulta, una biblioteca auxiliar, una hemeroteca amb publicacions locals i un aparell amb lector reproductor de microfilms.
El museu representa unestil barroc, amb una entrada amb arcs i grans finestrals. Consta de dues entrades que facilita l’excés a tot el públic, tan si es vol accedir en cotxe o a peu.



MUSEO - ARCHIVO CAN CARALTLocalización : San Andrés de llavaneres .

Can Caralt es un edificio señorial situado en el municipio de Sant Andreu de Llavaneres , justo al comienzo de la carretera de San Vicente .
En el siglo XVIIIfue una masía de la familia Cassany . En el siglo XIX , el señor José Caralt la compró y la convirtió en un centro. Él mismo , añadió dos pisos más de galerías , levantándose una planta más y decoróla fachada con bellos estampados .
En 1912 se reformó de nuevo, entonces, residencia de los condes de Caralt y durante muchos años gran propiedad agrícola y ganadera .
Actualmente, Can Caralt es elMuseo -Archivo municipal que contiene documentación desde el siglo XVI y de otras fuentes procedentes de donaciones particulares . . El museo también tiene una sala donde , temporalmente , se...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Arxiu històric
  • Museu de les aigües
  • can can
  • Can-Can
  • canas
  • canadá
  • Canadá
  • Cañas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS