Museu de les arts decoratives - comentari

Páginas: 4 (806 palabras) Publicado: 15 de enero de 2012
Visita al Museu de les Arts Decoratives
El Museu de les Arts decoratives va obrir per primer cop les seves portes l’any 1932 al Palau de Pedralbes, però degut a l’esclat de la guerra civil va setraslladat. L’any 1949 el museu va tornar a ser obert al Palau de la Virreina i aquest va ser la seu del museu fins l’any 1985.
Desprès d’això va obrir les portes de nou al Palau Reial de Pedralbesl’any 1995 i aquest ha esdevingut la seu definitiva del museu. Però aleshores es va incloure la part del museu dedicada al disseny industrial espanyol.
L’exposició que vam visitar es diu De l’objecte únical disseny del producte. El nom es deu al recorregut cronològic que segueix la exposició. Aquesta es divideix en dues parts, la primera mostra l’evolució de l’objecte des del romànic fins al naixementdel disseny del producte, passant per les diferents èpoques intermèdies.
La segona part de l’exposició ens mostra el recorregut del desenvolupament del disseny del producte amb objectes que sónmostres representatives del disseny industrial a Espanya.
La primera part comença mostrant-nos mobles de l’època gòtica. Aquí podem veure cofres, i caixes de núvia. Aquests mobles estaven fets ambfusta i metalls i alguns els revestien amb cuir. Tenien una ornamentació sobrecarregada i policromats amb colors daurats.

Desprès venia l’època del renaixement. Aquí ens trobem la primer cadira, moltdecorada però poc funcional. Els mobles eren els mateixos però havien canviat l’estil ornamental, les mides, i els materials. Seguien sobrecarregats però no resultaven tant desagradables a la vista.Començava a haver-hi calaixos i portetes als mobles, i molts. Els materials eren la fusta i l’os. Els colors no eren daurats.

Al barroc les cadires començaven a ser menys decorades i més útils. Enaquesta secció també es pot veure un llit amb el capçal molt ornamentat i policromat. Apareix la calaixera, que són dos cofres com els del renaixement però superposats. L’estètica comença a ser...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari museu del Cinema
  • Arts
  • arts
  • Arts
  • ARts
  • Arts
  • Arts
  • Arts

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS