Museus De París: Louvre, Rodin, Orsay i Pompidou

Páginas: 3 (650 palabras) Publicado: 7 de julio de 2011
Museus de París

Museu de Louvre: El Museu del Louvre és un museu de França consagrat a l'art anterior a l'impressionisme, tant belles arts com a arqueologia i arts decoratives. És considerat elmuseu més important del món, per la riquesa de les seves col·leccions i per la influència que ha exercit en els restants museus del planeta. Està situat a París (França), en l'antic palau real delLouvre, i actualment promou l'obertura de dues subsedes, en Lens (França) i en Abu Dabi.
Les seves extenses col·leccions són el resultat d'un doble esforç històric. Al col·leccionisme desenvolupat per lamonarquia francesa al llarg de diversos segles, es va sumar l'esforç dels homes de la Il·lustració, la labor desamortizadora de la Revolució francesa i les campanyes arqueològiques i compresimpulsades durant tot el segle XIX. L'obertura del Louvre en 1793 va significar, dins de la història dels museus, el traspàs de les col·leccions privades de les classes dirigents a galeries de propietatpública per a gaudi del conjunt de la societat. Per això el Louvre va constituir el precedent de tots els grans museus nacionals europeus i nord-americans, i de fet va ser el model per a molts d'ells.
És elmuseu d'art més visitat del món i el més recordat per diverses de les seves obres mestres, com La Gioconda de Leonardo da Vinci.

Museu d'Orsay: El museu d'Orsay és un museu que es troba a París,França, dedicat a les arts plàstiques.
Va ser inaugurat l'any 1986, després de la remodelació de l'estació de ferrocarril d'Orsay, portada a terme per l'arquitecta Gae Aulenti. Ja el 1973 la direccióde Museus de França va concebre el projecte d'establir un museu en aquesta estació, que amenaçava pèrdues i en la qual es parlava de construir-hi un hotel. La decisió es va veure impulsada pelressorgiment d'un interès pel segle XIX, sent inscrita l'estació en l'inventari suplementari de Monuments Històrics el 8 de març de 1973. No obstant això, la decisió oficial de construir el museu no va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisis Arquitectura Museo Louvre, París
  • Rodin i brancusi
  • Museo de louvre paris francia
  • Analisis Del Capitulo I Del Magdalena Paris De Ferrer
  • Louvre
  • rodin
  • rodin
  • Rodin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS