Mushing

Páginas: 2 (436 palabras) Publicado: 21 de abril de 2011
Gabriel Fernández Casado

La filosofia del Múixing es a veure qui arriba abans, així va començar aquest esport. Els francesos que van arribar durant la febre d’or a les mines de Klondike situades aAlaska es van haver d’adaptar a les travessies amb trineu. Per què els seus gossos anessin ràpid els hi deien “Marche, marche!”. Els anglesos van adaptar aquesta paraula a la seva fonètica i d’aquíva sorgir la paraula múixer. El múixing , és un esport però és i sempre serà una forma de transport nòrdica caracteritzada per l'ús de gossos de tir i esquís , que s’utilitzen per desplaçar-se persuperfícies nevades amb rapidesa. El corredor d'aquesta modalitat s’anomena múixer i el gos típic que se sol utilitzar és l’Alaska Malamute. Dues de les coses més importants que s’han de tenir en compteen aquest esport són:

·El múixer deu estar preparat físicament i psicològicament per aguantar sobre el trineu atent a la conducció durant tantes hores i aprofitar el poc temps de descans peralimentar els gossos.

· Tenir el gos o gossos guia o líder perfectament ensinistrats és una regla que cal aplicar cada dia i ser constant en això perquè d'aquest ensinistrament dependrà el múixer per adirigir l’equip cap al punt d'arribada.

[pic]

Aquest esport té diferents modalitats:

Canicross: Consisteix a córrer amb un gos lligat a la cintura amb un cinturó i
unalínia de tir que va fins l'arnés del gos.

Bikejoring: El múixer utilitza un patinet o bicicleta i és ajudat per un o dos
gossos.

Skijöring: El múixer amb uns esquís ésarrossegat per un o més o gossos.

Tricicle: On el múixer utilitza un vehicle de 3 rodes ajudat per 3 o 4 gossos.

Cart: El múixer amb un trineu equipat amb 4 rodes o patins per la neu, ésajudat per entre 6 i 12 gossos. A terra la categoria està limitada a 8
gossos i en neu existeix la categoria il·limitada.

Weight Pulling: Consisteix en que el gos té un temps i una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mushing

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS