Musica años 50

Páginas: 20 (4922 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2011
INDEX

1 Primera part: La música dels anys 50

2.1 La música dels anys 50 als EEUU

2.2 La música dels anys 50 a Espanya

2 Segona part: Coolhunting – Caçant tendències

3.3 Principals tendències en música

3.4 Baròmetre

3.5 Disseny gràfic i estètica visual. Tendències

3.6 Comunicació. Tendències

3 Bibliografia

Els 50 alsEstats Units d’Amèrica
A principis de la dècada dels anys 50 als EEUU, les emissores, botigues de música i les màquines de discos dels bars, estaven plenes de cançons lentes i sentimentals, majoritàriament orientades a agradar als adults de raça blanca. Intèrprets nord-americans com Frankie Laine, Frank Sinatra, Deán Martín, Perry Como, Cuy Mitchell, les McGuire Sisters, Eddie Fisher, Al Martino,Doris Day, Rosemary Clooney, Tony Bennett y Tennessee Ernie Ford dominaves les llistes d'èxits a ambdós costats de l'Atlàntic. 

Durant aquesta època l'únic adolescent que tornava boges a les noies era Johnnie Ray, un ídol modern creador dels primers èxits "Cry" i "The Littie White Cloud That". No obstant, ni Ray ni cap dels altres artistes més importants va provocar mai cap rebel·lió juvenil,encara no es sentia a parlar del fenomen "fan”, no va ser fins a la segona dècada dels anys 50. Tot just va a néixer un nou moviment cultural entre els joves als Estats Units, manifestaven la seva rebel·lia contra els patrons socials i de moda imposats per els adults. La joventut nord-americana volia adquirir una identitat pròpia dins de la societat, ho mostraven amb la vestimenta i sobretotdesitjaven trobar aquella identitat dins la música. Aquella música que venia principalment de la mà de l'Elvis Presley, reflectia les inquietuds juvenils, noves emocions i sentiments, on els joves tenien la capacitat d'entendre un nou concepte del mon. Amb un alt poder adquisitiu podien crear una industria dirigida a ells i al seu nou estil de vida; el rock.

Mèxic al ser el país més proper de EstatsUnits també va quedar influenciat per la rebel·lia juvenil i va ser el país que va dur aquesta música cap a Espanya. Anteriorment l'estil musical variava des d’una ranxera, un bolero o música tropical, però quan el rock va arribar, alguns artistes van haver de redirigir la seva música cap al nou estil.  Tot i així van sorgir nous grups, sobretot joves que volien ansiosament formar part d'aquellestil rebel.

Durant l'any '58, l'esperit rock va evolucionar i es va convertir en un nou estil: Els Beatnkis.  S’atribuïa a un estereotip juvenil, distingible per la forma de vestir-se amb una actitud procliu a la ganduleria, el desenfrenament sexual, la violència i formades per colles de delinqüents.

Estils de música
 
BLUES
 
El Blues, que significa tristesa o melancolia, es tracta d’ungènere musical, vocal i instrumental. Originari de les comunitats afroamericanes dels EEUU es va desenvolupar a través dels cants espirituals, rimes angleses, balades escoceses i irlandeses i crits de camp. Als anys 50, el Blues tenia una gran influencia a la música popular de masses dels EEUU. Va començar a evolucionar amb nous sons elèctrics, amplificadors distorsionats, puntejos sostinguts iacords salvatges. Artistes com Muddy Waters reconegut per tocar grans èxits com: "Got My Mojo Working", "Hoochie Coochie Man", "She's Nineteen Years Old" i "Rolling and Tumbling”, van iniciar aquest nou Chicago Blues i va provocar que molts músics toquessin èxits com B.B King o John Lee Hooker. Una característica important del Blues és l’ús extensiu de les tècniques “expressives” de la guitarra(Bend, vibrato, slide) que posteriorment van influir als “sols” d’estils com el Rock. El Blues va influir a la música popular estatunidenc i occidental en general, arribant a formar part de gèneres musicals com el ragtime, jazz, bluegrass, rhythm and blues, rock and roll, funk, heavy metal, hip-hop, música country i cançons pop.

JAZZ

El jazz apareix a la dècada dels 50 gràcies als negres que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Moda y musica años 50 y 60
  • Musica en los años 50
  • La Musica En Los Años 50
  • años 50
  • 50 años
  • años 50
  • Los años 50
  • 50 Anos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS