musica

Páginas: 5 (1046 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2013
ACTIVITAT 5:

a) Televisor de TRC (tub de raigs catòdics):Les pantalles més comunes són tubs de visió directa amb la qual s'aconsegueixen fins a 37 pulgadasde diagonal.
Els tubs de raigs catòdics eren bastant voluminosos i pesats, en l'actualitat estan sent reemplaçats pels formats Plasma, LCD i més recentment LED.

b) Televisor LCD (pantalla de cristal líquid)
Cada píxel d'un LCDtípicament consisteix d'una capa de molècules alineades entre dos elèctrodes transparents, i dos filtres de polarització, els eixos de transmissió de cada un que són (en la majoria dels casos) perpendiculars entre si. Sense cristall líquid entre el filtre polaritzant, la llum que passa pel primer filtre seria bloquejada pel segon (creuant) polaritzador.
La superfície dels elèctrodes que estan en contacteamb els materials de cristall líquid és tractada per tal d'ajustar les molècules de cristall líquid en una direcció en particular. Aquest tractament sol ser normalment aplicable en una fina capa de polímer que és unidireccionalment fregada utilitzant, per exemple, un drap. La direcció de l'alineació de cristall líquid es defineix per la direcció de fregament.
Abans de l'aplicació d'un campelèctric, l'orientació de les molècules de cristall líquid està determinada per l'adaptació a les superfícies. En un dispositiu twisted nematic, TN (un dels dispositius més comuns entre els de cristall líquid), les adreces d'alineació de la superfície dels dos elèctrodes són perpendiculars entre si, i així s'organitzen les molècules en una estructura helicoïdal, o retorçada . A causa que el material ésde cristall líquid birrefringente, la llum que passa a través d'un filtre polaritzant es gira per l'hèlix de cristall líquid que passa a través de la capa de cristall líquid, el que li permet passar pel segon filtre polaritzat . La meitat de la llum incident és absorbida pel primer filtre polaritzant, però per la resta tot el muntatge és transparent.



c) Televisor plasma
Les pantalles deplasma són brillants (1000 lux o més per mòdul), tenen una àmplia gamma de colors i poden fabricar-se en mides bastant grans, fins a 262 cm de diagonal. Tenen una luminància molt baixa a nivell de negres, creant un negre que resulta més desitjable per veure pel · lícules. Aquesta pantalla només té prop de 6 cm de gruix i la seva grandària total (incloent l'electrònica) és menor de 10 cm. Els plasmesusen tanta energia per metre quadrat com els televisors CRT o AMLCD. El consum elèctric pot variar en gran mesura depenent de què s'estigui veient en ell. Les escenes brillants (com un partit de futbol) necessitaran una major energia que les escenes fosques (com una escena nocturna d'una pel · lícula). Les mesures nominals indiquen 400 watts per a una pantalla de 50 polzades. Els modelsrelativament recents consumeixen entre 220 ​​i 310 watts per a televisors de 50 polzades quan s'està utilitzant en manera cinema. La majoria de les pantalles estan configurades amb la manera «botiga» per defecte, i consumeixen com a mínim el doble d'energia que amb una configuració més còmoda per a la llar.
El temps de vida de l'última generació de pantalles de plasma està estimat en unes 100.000 hores (o30 anys a 8 hores d'ús per dia) de temps real de visionat, però, s'han produït televisors de plasma que han reduït el consum d'energia i han allargat la vida útil del televisor. En concret, aquest és el temps de vida mitjà estimat per a la pantalla, el moment en què la imatge s'ha degradat fins a la meitat de la seva brillantor original. Es pot fer servir però es considera el final de la vidafuncional de l'aparell.
d) Televisor de LEDS

Una pantalla LED és un dispositiu de sortida (interfície), que mostra dades o informació a l'usuari.
Aquest tipus de pantalles no han de ser confoses amb les pantalles LCD amb retroiluminació LED, molt usades actualment en ordinadors portàtils o monitors (erròniament anomenades pantalles led).
Està compost de panells o mòduls de LEDES (díodes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Musica musica
  • Musica
  • Musica
  • La musica
  • Musica
  • Musica
  • Musica
  • Musica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS