musica

Páginas: 2 (457 palabras) Publicado: 1 de octubre de 2014
Definicions
La procedència de la paraula jazz ens es desconeguda però sembla ser que prové del mot "jass" i que s'associa aquesta paraula amb vitalitat i sexualitat.Sempre s'ha dit que no hi ha cap definició del jazz universalment acceptada com a vàlida perquè sota el concepte de jazz s'inclouen músiques de tipus molt diversos que van desdel jazz d'estil New Orleans fins a diverses formes de jazz actual com l'acid jazz, sense comptar amb les formes que es consideren antecedents del jazz com les worksongs, el blues, els espirituals,el gospel i el ragtime.
Els intents de donar una definició precisa han fracasat moltes vegades:
1. Dialecte americà fortament influenciat pels negres.
2. Idioma de la música ballableamericana des de 1915
3. Forma especial d’execució en que la improvisació té un paper considerable i l’estil té major importància que el repertori i la materia sonora (definicions puristes).També s'ha dit que el jazz es pot considerar la unió musical de dos continents, Europa i Àfrica, en un altre continent: Amèrica.
Trets característics de la música de jazz en els que semblenestar d'acord la majoria d'estudiosos:
- Es desenvolupa al sud-est dels EEUU. No es pot precisar una data exacta d'inici però és a començaments d'aquest segle quan s'inicia una música que es potcomençar a anomenar jazz. En aquest naixement és de gran importància una ciutat: New Orleans.
- Neix en la comunitat negre del sud-est dels EEUU en entrar en contacte formes musicals pròpiamentnegres (influides per la música africana) amb la tradició musical popular occidental (Hongria, Escocia, França, Espanya, etc.).- Els elements melòdics i harmònics deriven principalment de la tradició musical popular europea, mentre que el ritme i el fraseig es podria considerar que deriven de la música africana....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Musica musica
  • Musica
  • Musica
  • La musica
  • Musica
  • Musica
  • Musica
  • Musica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS