musica

Páginas: 33 (8077 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2014
Motivacions

La meva motivació per la qual i decidit fer aquest treball, es basa en els objectius cap a una carrera musical professional, poder entendre millor la música, el fet d'elaborar una cançó i com poder dissenyar-la, són coses que em guitarra descobrir pel meu compte. M'apassiona el món de la música des de ben petit, actualment toco en una banda la bateria i per solitari la guitarra iel piano. Aquests són els aspectes més importants que m’ han motivat per endinsar-me més en el món de la música i poder crear aquest treball.



"Des que l'home Existeix hi ha hagut música. Però també a els animals, a els àtoms i els estrelles fan música. "
Karlheinz Stockhausen
1.1 La música a la prehistòria

És difícil intentar trobar l’origen de la música en els nostres avantpassatsprehistòrics, ja que no en queden restes materials, amb l’excepció d’alguns instruments musicals trobats en jaciments arqueològics o objectes que podrien haver estat utilitzats com a tal. Els orígens de la música doncs, es desconeixen totalment, el que si que podem precisar és que segurament l’origen de la música va començar gràcies al ritme , probablement els primers instruments utilitzats van serles mans es a dir l’ utilització de la percussió corporal , aquestes constitueixen una base rítmica per acompanyar a la dansa en cerimònies màgiques o religioses. Els primers éssers de la terra i distingien els sons, però aquests eren concebuts per la natura és a dir: el so d'una tempesta, les onades del mar, l'aigua, vent ... als que aleshores a ells els causaven estats d'ànim diferents, com hedit anteriorment la tempesta era un so desagradable i per tant els causava por.



1.2 Etapa del món antic (5000 a. C.-476 dC.)

1.2.1 La música a la cultura egípcia

En la cultura egípcia concretament en l'imperi del Nil va haver una intensa vida musical des del 2500 aC, gràcies a les seves pintures representades de vegades per dones ballant en banquets o la gent ja tocant instruments,com ara els instruments de corda bàsics com l'arpa i el llaüt, per exemple en algunes tombes faraòniques de l'Imperi Mitjà es van trobar instruments admirablement conservats com trigonon (arpa), flautes i arpes de tot tipus. Gràcies aquestes manifestacions podem arribar a saber com com la gent s'adaptava a la música i ja començaven a utilitzar-la de manera que servís per realitzar alguna acció oesdeveniment.
Se sap que els cants, la dansa i la música egípcia eren de gran bellesa. La música egípcia era essencialment mística i que a més havia manifestacions orgiàstiques per celebrar els grans triomfs militars de conquesta. Hi va haver manifestacions de caràcter líric, és a dir, expressions de motius personals .Algunes persones com ara els sacerdots li dedicaven al culte dels seus déuscom a Isis, personificació de la lluna, deessa de la medicina i de l'agricultura, Horus, representat com un esparver, personificació del sol naixent, Osiris, marit d'Isis i pare d'Horus, personificació del sol amb tot el seu poder.
Els cantants es valien d'un procediment anomenat cheironomía, que servia per indicar, amb moviments de les mans, la marxa de la melodia. Els set sons de l'escalaestaven dedicats, cadascun a cada planeta del sistema solar. L'aspecte de la música d'aquest país, tenia semblant a la dels països semítics: Caldea i Judea . El cant i la dansa anaven sempre units i els instruments eren complementaris, és a dir, que servien per acompanyar les melodies. És gairebé segur, que la música egípcia, com tota la de l'antiguitat era monòdica.
1.2.2 La música a l'antiga GrèciaEl gran salt qualitatiu en l'evolució musical es va produir a Grècia. La Grècia Clàssica va ser la primera civilització occidental que va considerar la música com un art. Deien que la música ajudava a perfeccionar l'esperit i, que juntament amb la gimnàstica, era una de les matèries més importants en l'educació de les persones, també va ser la primera cultura que va deixar per escrit...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Musica musica
  • Musica
  • Musica
  • La musica
  • Musica
  • Musica
  • Musica
  • Musica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS