musicoterapia

Páginas: 11 (2727 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2014
MUSICOTERÀPIA
ISOS O ISO
És molt important esbrinar l’identitat sonora que cadascun dels nens té, perquè així, coneixent la seva història musical, ens podem apropar més a ells, els podem conèixer més i tindrem més eines per ajudar-los amb la teràpia musical.
També tenir en compte el següent: amb els instruments no s’han de passar les 130 vibracions per segon, els sons greus sons elspreferits pels autistes, mai utilitzar l’agut aïllat, si que podem utilitzar l’agut amb intensitats suaus i combinat amb greus. I la intensitat no pot passar mai dels 60 decibels.
EXERCICIS
DANSA
ACCEPTANT A L’ALTRE:
Agafats de dos en dos de la ma, treballem el ritme binari.
En grup: un queda al mig de la rotllana i anem dansant al seu voltant.
MÚSICA: 1ª PART: Orquestación de Frank Pourcel (suarbaby love: “Le premier pas” i “toto el tiempo del mundo”
2ª PART: “Indios Tabajara”

CONCENTRACIÓ I EXPERIMENTACIÓ TREBALLANT LA PSICOMOTRICITAT FINA
A part de treballar la psicomotricitat fina, la concentració i l’experimentació, es treballa el seguiment i la pauta.
Amb diferents cèrcols recórrer-los amb els dits de la ma, per dins i per fora del cèrcol pot ser tancat o obert, sencer o migcèrcol i s’intenta completar el tros que falta, primer amb un dit, després amb els altres, etc.
MUSICA: Música aqüatica de Haendel i de focs aritficials, Suite nº3 en Re Mayor de Bach moviemiento del aria.

ACTIVAR-SE O DESESTRASAR-SE TREBALLANT L’IMPROVITZACIÓ
DES CONCERT
Que cadascun triï un instrument i toqui.

EJJECUCIÓ TREBALLANT EL RITME, L’INTERCORPORACIÓ, L’ESTIMULIACIÓ CORPORAL IL’INICIATIVA, PERO SOBRETOT, LA CONFIANÇA I RELACIÓ AMB EL TERAPEUTA.
TREBALL DEL RITME AMB PALMADETES SOBRE EL COS AMB OBSTINATS RÍTMICS I MELÒDICS.
Donarem palmades sincronitzades en ritme binari a la cara, espatlles, pit, esquena, braços, cames, peus. Es tracta de treballar amb obstinats rítmics i melòdics, (És un procediment musical que consisteix en la repetició rítmica, melòdica o harmònica deforma insistent d'un fragment musical.
EXERCICI AMB LES PALMES DE LES MANS
Treballem l’intercorporació i l’estimulació corporal. Serveix tant per estimular, com per relaxar i li servei al nen com a via d’intercomunicació amb el terapeuta i de vegades el propi nen, pot tenir l’iniciativa
.
JOC RÍTMIC:
Les palmes de les mans del terapeuta amb les del nen. Les mans del terapeuta seran pesadesde vegades o lleugeres (s’ha de tenir en compte l’ intensitat, però també la qualitat del so. Puntejarem, recorrerem, rosarem amb els dits…
Amb les cames: ritme binari, moviment alternatiu de cames, nen i terapeuta, (el nen davant, el terapeuta al darrera, agafats per les espatlles, seguint el ritme binari.

TREBALLAR EL RITME AMB OBJECTES
CERCOLS: DILIMITEM ELS COSSOS I ELS ESPAIS. AMB UNCÈRCOL GRAN
El nen entra i surt, (així assimila el seu “jo”). Dins el cèrcol, pot estar de peu o ajupit, per exemple.
LATERALITATS: El cèrcol està a l’esquerra del nen o a la dreta, a dalt o a baix, al davant o al darrera, lluny o a prop, podem anar més de pressa o més a poc a poc. El terapeuta també ho pot fer i li servim de mirall i també el podem acompanya dins del cèrcol.
CORDES (L’exerciciamb les cordes, els ajuda per exemple a mantenir el control i minorar les estereotípies, a part de fer grup).
Amb la corda tensada terapeuta i nen, un en front de l’altre (amb uns dos metres de distancia), tensarem i desatansarem la corda, girarem el tronc del cos dins la corda cap a l’esquerra i la dreta, agafarem la corda amb les mans i aixecarem els braços, els baixarem, etc.
En grup:Hauremfet uns dos o tres nusos grans a la corda, ens col·locarem fent un cercle i ens passarem la corda fent-la lliscar entre les mans, que vagi corrent, però sense que se’ns escapi, (ho troben molt divertit i els nusos els ajuden a superar l’exercici amb una mica més de dificultat). Amb la corda estem treballant un objecte fluix, ja que amb materials fluixos s’ha de tenir més control, però aquesta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Musicoterapia
  • musicoterapia
  • Musicoterapia
  • Musicoterapia
  • musicoterapia
  • musicoterapia
  • Musicoterapia
  • Musicoterapia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS