Muyayo

Páginas: 7 (1601 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2011
Que es el nazisme? Contexte històric.

La paraula Nazi prové de la contracció de la paraula alemanya NAtionalsoZIalism, que significa nacionalsocialisme. El sistema polític del moviment Nazista.

La paraula nazi s’utilitza per a tot el que es relaciona amb el regim que governà Alemanya desde 1933 a 1945 amb l’arribada al poder del partit nacionalsocialista. L’Alemanya d’aquest periode ésconeguda com l’Alemanya nazi.

Va sorgir a Alemanya als anys 20 perà no prengué importancia fins als anys 30, moment en que les fortes condicions de pau imposades al Tractat de Versalles(1919) [vegis les pàgines 126 y 132 del llibre d’Historia]

Tot s’ajunta amb la greu crisi mundial del Dijous Negre de 1929(crack de la borsa). La tenció social va augmentar y la gent va culpar a les democracies.Es començà a donar suport als partits extremistas i les democracies liberals quedaren fotment desacreditades.

Primerament despres de l’abdicacio de l’emperador s’instaurà a Alemanya una república(la república de Weimar)[vegis página 168]. Però des de el començament va comptar amb l’oposicio dels extrems. Adolf Hitler era membre de les forces militars de Baviera. Es va afiliar al Partit ObrerAlemany com a encarregat de la propaganda. El 1920 va crear el Partit Nacionalsocialista (NSDAP) que es basava en principis feixistes. L’any 1923 Hitler va intentar donar un fracasat cop d’estat.

El 1924 fou elegit com a president de la república l’heroi de guerra Hindenburg; el partit conservador consideraba que el mariscal Hindenburg havia traït a la nació ja que va aceptar les condicions deltractat de Versalles. Després d’aquest event hi hagué una aparent calma política.

Hitler, fou condenat a 5 anys y fou empresonat. Només va cumplir 11 mesos de la condena y en aquest curt periode de temps va escriure el llibre anomenat “Mein Kampf” (La meva lluita), a aquest hi ve incluida una autobiografía i hi ha representades les idees principals de Hitler i el nazisme.(Es recomanable que elque estigui interesat en profunditzar en el nazisme i les seves bases llegesqui aquest llibre)Es pot trobar a internet y descarregar en format .pdf: http://www.radioislam.net/historia/hitler/mkampf/spa/Index.htm

A partir de 1929 es produí una greu crisi mundial, les empreses nord-americanes retiraren les inversions y moltes empreses Alemanyes hagueren de tancar, per tant l’atur va augmentar finsa 6 milions d’aturats. Aquesta greu crisi va enfortir la decantació pels partits extremistas però per por a a que esclatás una revolució obrera les finançeres decidiren donar suport al partit nazi, l’unic partit que consideraven capaç de restrablir l’ordre.

Adolf Hitler

Hitler va naixer a una petita población d’Austria. Es va criar sota la tutela del seu estricte pare el cual volia queAdolf seguís els seus pasos cap a funcionari quan en realitat el seu fill volia ser pintor. Hitler mostraba respecte cap a el seu pare pero sempre va destacar que era imposible mantener una bona relacio a causa de les fortes discrepancies. El jove Hitler no va triomfar en la seva vida académica y va decidir prendre el camí de les Belles Arts en el qual també va fracasar. Es diu que el pare de Hitlertenia arrels jueves y que d’aquí prove el seu antisemitisme. Diferents testimonis afirmen que Adolf ja tenia problemes amb el alumnes jueus del seu col·legi. També va quedar cautivat per les idees antisemites dels llibres del profesor Leopold Poetsch. A més a més Hitler era molt devot del cristianisme y culpava als jueus per haver assassinat a Crist. També consideraba els jueus una raça extranjeraen territorio alemany, culpava als empresaris i finançers jueus del problemes econòmics d’Alemanya.

Quan començà la Primera Guerra Mundial va decidir alistarse com voluntaria a l’exercit alemany. Va ser missatger. Després de la guerra va permaneixer a l’exercit com a espía. Va ser enviat a investigar sobre el Partit Obrer Alemany(DAP) i poc despres va fundar NSDAP. Durant aquest temps...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS