myjj

Páginas: 4 (952 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2014
El diàleg del text amb altres textos de la sèrie literària o *extraliteraria es manifesta en el text en qüestió com la *exacerbación d'aquest diàleg en la seva realització de *soliloquio textual: eltext dialoga amb si mateix en un intent de *autorréplica per part dels personatges de la *diégesis respecte de l'enunciat de la situació contextual, del text de l'autor empíric *Calvino.

En Si unanit..., el *double *coding se'ns mostra fonamentalment mitjançant el creuament dels plànols d'enunciació i d'enunciat: l'enunciació de l'enunciat per a un públic culte o competent, i l'enunciat del'enunciació per a un públic popular, ja que les novel·les *inconclusas són lineals i sense obstruccions des del punt de vista de les seves estratègies textuals. No obstant això, la novel·la sencera espostula per a un tipus de lector empíric *premunido d'una enciclopèdia (lector *intertextualmente preparat) que li permeti aproximar-se *semióticamente a ella per desentranyar el *enrevesamientoconstructiu generatiu-*organizacional.

La doble lectura imposada pel *double *coding exacerba en el text en qüestió les preferències, seleccionant a lectors competents literària i *semióticamente, elsqui per comprendre el text han de reconstruir el *enrevesamiento constructiu generatiu. D'aquesta manera s'imposa més aviat una "picada d'ullet culta", atès que un lector ingenu o semàntic (o semiòtic,en termes de Ressò) pot abandonar la lectura o botar el text, en trobar-se preferencialment amb processos de construcció enunciatius més que amb enunciats esperats.

El *metarrelato criticat demanera artística en la novel·la de *Calvino és el gènere *novelesco, que podríem entendre-ho *sincréticamente com a metàfora de la fi dels grans *metarrelatos, en termes de *Lyotard. En aquest sentit, elstextos *metanarrativos, *metatextuales i *metalépticos són infractors al gènere i a la tradició; per tant, encara que siguin narratius, no es pot dir que siguin pròpiament novel·les, tot i que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS