Máster

Páginas: 2 (358 palabras) Publicado: 4 de junio de 2014


Metamfetamina en la farmàcia
Aquest treball es basa en la química orgànica per explicar la diferencia entre la metamfetamina i els inhaladors de farmàcia i els efectes que poden causar enels consumidors.
Aquesta semblança es basa en la teoria dels elements quirals. Aquestos tenen una propietat semblant a la d’un mirall, si la molècula tira cap a la dreta l’altra obligatòriament capa l’esquerra. I per tant poden tenir propietats completament iguals o radicalment distintes.
Per diferenciar-les les posen una lletra davant. Bé una L per l’esquerra i D per la dreta.
En elcompost del que volem parlar es donen aquest 2 casos. La L es tracta d’un descongestionador nasal i per tant ho podem trobar en inhaladors de farmàcia que no requereixen ni tan sols recepta. Per unaaltra banda la D es la droga psicoactiva que trobem en el SPEED. Els efectes per els 2 compostos són completament diferents, malgrat que tan sols tenen una petita diferencia estructural.
Si ampliem lafotografia el nom de la molècula apareix com levometanfetamina en un intent de no provocar connotacions negatives de cara als consumidors.
Però llavors com pot ser que una s’utilitzi per destaparel nas i una altra sigui una droga tan adictiva?
Això es deu a que aquest compost al igual que totes les substancies que tenen un efecte al nostre organisme actua mitjançant els receptors. La Lmetamfetamina s’acobla al receptors de la D però no es troba molt còmoda com si fiquéssim el peu esquerre a la sabata dreta i no seria molt còmode. Al compost li passa el mateix i per tant no téefectes psicoactius, però els 2 si que tenen algunes parts comunes com l’augment de la pressió sanguina.
Malgrat que la L metamfetamina no sigui considerada una droga cada vegada es menys utilitzada almercat públic. Un cas seria el de Alain Baxter que va ser desqualificat i va ser despullat de la medalla de bronze que va guanyar en el jocs d’hivern per trobar d’aquesta en el seu organisme....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Master
  • Master
  • Master
  • Master
  • master
  • master
  • master
  • master

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS