Mètodes i tècniques d’investigació socioeducativa

Páginas: 12 (2933 palabras) Publicado: 8 de enero de 2014
Mètodes i tècniques d’investigació socioeducativa

Metodologia qualitativa orientada a la comprensió.
Exercici etnogràfic d’observació participant exploratòria.




Prova d’Avaluació Contínua


Presentació, descripció i raonament

1.1 Mont-aQua, és un pavelló construït el 2009 a la població de Santa Margarida de Montbui, un complex amb el propòsit de ser un espai de salut i esportmunicipal, adreçat a millorar la qualitat de vida.
Les instal·lacions ofereixen: piscina coberta, pistes esportives, gimnàs, solàrium; i espais dirigits a la tonificació del cos i la pràctica esportiva.
Aquest poliesportiu és un servei que posa a la disposició del ciutadà a través de l'ajuntament. El projecte esdevingut des del partit polític PSC, en el qual li suposa una important injecciód'activitat econòmica, tant per la formació de treball com per la gestió que implica per part d'una empresa vinculada aquesta.
En la inauguració l'ajuntament va posar a marxar una estratègia de màrqueting per a la gent resident del poble, la qual proposava, que aquelles persones que s'inscrivissin abans de la posada a marxar, es beneficiarien d'un 25% de descompte en vers al preu final de la quota.També, després de dos anys de la seva inauguració (2011), el PSC proposar noves campanyes d'abonament i promocions especials per als habitants de fora de la població, aconseguint així augmentar el nombre d'abonats.
Per conseqüència, els usuaris en aquests moments (2013) no només pertanyen el poble, sinó que engloba una gran part del pobles del costats: tant igualada que ho supera amb habitants,com els poblets o urbanitzacions que l’envolten.
El clima que es respira dins de l'espai de les instal·lacions, és d'activitats saludables i socialitzadores.
La participació dels abonats és promogut per informadors de la mass media fins al boca a boca. Els usuaris que pertanyen el col•lectiu de Mont-aQua arriben pel seu propi interès i per satisfer les seves necessitats. Ja que, s'ofereix unagran diversitat d'objectius i propostes; uns valors i una conducta derivats dels seus propòsits inicials segons l'interès de cadascú i les expectatives pròpies; una transmissió de coneixements culturals i socials, que amplien les perspectives educatives, d'oci i de participació.
Dins de la diversitat de serveis que ofereix aquesta institució, ens centrarem amb l'activitat de Nihon Tai Jitsu.Aquesta modalitat d'art marcial d'origen i filosofia japonesa, des d'una pedagogia occidental.
Els objectius principals d'aquesta activitat és una forma de millorar l'autocontrol, l'autoestima i autodefensa. Pedagògicament és un sistema apte per totes les edats, sexes i constitucions físiques.

1.2 Aquest interès personal és per la relació del món de les arts marcials dins del meu cercled'influència més directa.
L'interès general cap a l'observació dels participants, és per avaluar: “De quina manera influeix la conducta de l'educador cap els participants de l'activitat?”
Els objectius específics i les preguntes de recerca, les esmento en l'apartat 5, pàgina 7.

Modalitats i rols

2.1 La negociació de l'accés a l'entrada a les instal·lacions ha estat a través del professor del'activitat. S'ha li ha explicat el què i el perquè de la posta en marxa d'aquesta prova, i així obtenir el seu suport i poder contactar amb el gerent.
A partir d'aquet moment, es va començar a tenir un contacte previ per telèfon amb el gerent i fer-li cinc cèntims de l'interès de la recerca. Seguidament, el mateix dia de la primera presa de contacte amb el recinte, vam tenir una salutació informal debenvinguda. Se'm va donar total confiança i via lliure per elaborar el contingut d'aquesta Pac. L'entrada a la sala i la observació cap el grup ha estat des d'una posició participativa; als alumnes se’ls hi ha explicat que s'analitzarà la pràctica des d'una mirada educativa cap el mestre.
Pretenc visualitzar les capacitats entre diferents participants, com interactuant i com es manegen per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PAC Mètodes, tècniques i dissenys d'investigació psicològica
  • PAC Mètodes, tècniques i dissenys d'investigació psicològica
  • Solució Pac1 Mètodes, Dissenys i Tècniques d’Investigació Psicològica
  • Fonament i metodologies d'investigació socioeducativa
  • Preguntes Pac1 Mètodes, Dissenys I Tècniques D’investigació Psicològica
  • Mètodes, Dissenys i Tècniques d’Investigació Psicològica
  • Mètodes dissenys i tècniques en investigació psicològica PAC1
  • Mètodes dissenys i tècniques en investigació psicològica PAC1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS