música

Páginas: 3 (547 palabras) Publicado: 28 de agosto de 2015
POP

Història del Pop
La música pop és un gènere musical que utilitza la instrumentació i tecnologia per a la seva creació, conserva l'estructura formal "vers - tornada - vers", executada d'unamanera senzilla, melòdic, enganxós, i normalment senzill per al gran públic. Les seves grans diferències amb altres gèneres musicals estan en les veus melòdiques i clares en primer pla i percussionslineals i repetides. Va començar al segle XX a Anglaterra, en la dècada dels 60.
Històricament, l'expressió "música pop" no era entesa com un gènere musical amb característiques musicals concretes. Elcatalogat com a música "Pop", apòcope de "música popular", era entesa com el contrari a la música de culte, a la música clàssica. Sota aquesta definició entraven gèneres com, el funky, el folk o fins itot el jazz. El pop era entès com aquest gran grup de música per a la gent d'escassa cultura musical. Amb el temps, el pop ha anat guanyant-se la seva accepció com a gènere musical independent,lliurant, a més, del sentit negatiu que se li donava.
Tot i ser un gènere absolutament una barreja de diversos sons i gèneres, les classificacions més conegudes i acceptades són: indie pop i pop comercial;pop electrònic i pop tradicional. La proliferació del pop i els seus múltiples subgèneres fa impossible que aquestes classificacions representin divisions pures.
La dura i controvertida comercialitatdel pop s'ha fet molt significativa en artistes de la talla de Madonna, Britney Spears, Christina Aguilera, Utada Hikaru, Cher, Lindsay Lohan, a-ha, Kylie Minogue, Gwen Stefani, Prince, Bee Gees, JanetJackson o Elton John per les altes vendes dels àlbums d'aquestes. Michael Jackson, el cantant més rendible d'aquest gènere, que ha venut uns 750 milions d'àlbums, Madonna amb aproximadament 350milions d'àlbums i Britney Spears amb uns 140 milions d'àlbums; la prominència comercial del gènere és durament criticada, ja que comunament és considerat un gènere "frívol" per només dedicar-se a vendre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Musica musica
  • Musica
  • Musica
  • La musica
  • Musica
  • Musica
  • Musica
  • Musica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS