nada de nada

Páginas: 2 (341 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2014
Comentari de Text ‘’ Comentari Núm. 1 – Redacció ‘’:
1.Títol:
Redacció.
2. Comentari:
Ens trobem davant d’un text de Quim Monzó i Gómez, escriptor català i reconegut autor de novel·les,contes i articles d’opinió, dins d’una obra, pertanyent a la literatura catalana contemporània, que reuneix quinze contes i relats anomenada ‘’ Olivetti, Moulinex, Chaffoteaux et Maury ‘’ que va serpublicada l’any 1980 a Quaderns Crema, i un any desprès va guanyar el Premi Serra d’Or de Literatura i Assaig.
La idea central, o argument, d’aquest text és un nen que escriu una redacció amb el temaprincipal de què va fer un diumenge, tot va passant fins que al final es pot deduir, ja que al text no es llegeix clarament, que el seu pare, mentre ell estava a la seva habitació, mata a la seva mare alfinalitzar una baralla molt forta. El nen creu al pare quan li diu que la mare ha marxat de casa i ho passa malament quan uns estranys li fan preguntes per a, finalment, anar-se’n a viure a casa delsseus tiets.
El text no té una estructura molt marcada, ja que es una imitació d’una redacció d’un nen petit, primer; explica que fan el mati, ell i els seus pares, segon; al arribar a casa els paresvan tenint petites baralles, i tercer; la forta baralla dels seus pares, ‘’l’enterrament’’ per part del seu pare a la seva mare i al darrer paràgraf; la incomprensió dels fets per part del nen.
Elspersonatges principals son, el nen, el pare i la mare, i els secundaris, ja que aporten molt poc a la lectura, son els tiets i el cosí petit. El tipus de narrador es intern, ja que viu i protagonitzal’historia.
En definitiva, es un text, en part dur si s’entén be, i per un altra part suau, ja que no es directament explícit. Crec que es un tema que no tothom esta conscienciat, ja que es bastantactual, i desgraciadament, una practica habitual des de fa anys.

Ana S. Troncoso...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la nada de nada
  • nada de nada
  • nada de nada
  • nada de nada
  • no se nada nada nada
  • Nada nada nada
  • Nada de nada
  • Nada de Nada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS