Nada Es Verdad Todo Está Permitido

Páginas: 8 (1796 palabras) Publicado: 9 de marzo de 2013
Autor: Iván Ramírez
Què es el volleyball?
El voleibol o vóley, és un esport on dos equips (6 jugadors cada equip en pista) s'enfronten sobre un terreny de joc llis separats per una xarxa central, tractant de passar el baló per damunt de la xarxa cap al sòl del camp contrari.

Com és juga?
El baló pot ser tocat o impulsat amb colps nets, però no pot ser parat, subjectat, retingut oacompanyat. Cada equip disposa d'un número limitat de tocs per a tornar el baló cap al camp contrari. Habitualment el baló es colpeja amb mans i braços, però també amb qualsevol altra part del cos. Una de les característiques més peculiars del voleibol és que els jugadors han d'anar rotant les seues posicions a mesura que van aconseguint punts.

Com produeix el joc?:
El joc procedix de la manera següent:un jugador en un dels equips comença un 'rally' al servir la pilota (llançar o soltar i després colpejar-ho amb la mà o el braç), per darrere de la línia límit fons de la pista, sobre la xarxa, i en la cort de l'equip receptor. L'equip receptor no ha de deixar que la pilota es basa en la seua pròpia pista. L'equip pot tocar el baló fins a 3 vegades, però cada jugador no pot tocar el baló dosvegades consecutives. Generalment, els primers dos tocs s'utilitzen per a crear un atac, un intent de dirigir el baló sobre la xarxa de tal manera que l'equip que saca no pot impedir que es basa en la seua pròpia pista.
A partir de açò poden ocórrer 2 coses: Que un equip faça una matança, recolzant la pilota en el camp contrari i així guanyar el punt, o que un equip comet un error i perda el punt.L'equip que gana la jugada s'atorga un punt, i servix a la bola per a iniciar el pròxima jugada.

Temp de joc:
Un partit està format per tres, quatre o cinc sets. Els partits de voleibol es disputen al millor de cinc sets. En el moment en què unisc dels dos equips acumula tres sets guanyats, gana el partit i es dóna per conclòs l'enfrontament. Un equip gana un set quan aconseguix o supera els 25punts amb un avantatge de dos.De ser necessari el quint temps, set de desempat, es baixa la meta a 15 punts però també amb dos d'avantatge. Este set té així una duració més reduïda, però de totes maneres, la duració de les trobades de voleibol és molt variable, podent estendre's des d'al voltant d'una hora fins i tot més de dos hores i mitja.
Els camps se sortegen abans del partit, així com elservici inicial. En cada set es produïx un canvi de camp i es va alternant el primer servici. En cas de ser necessari el quint set, set decisiu, es procedix a un nou sorteig i a més es realitza un canvi de camp a l'aconseguir-se el punt 8 pel primer dels equips.

Temps morts:
Cada equip pot sol·licitar fins a dos temps de descans de 30 segons en cada set. Els temps per a descans només els potdemanar l'entrenador, i si no estiguera, podrien ser sol·licitats pel capità de l'equip. En campionats oficials s'establixen a més dos temps tècnics de 60 segons quan s'aconseguix pel primer dels equips els punts 8 i 16 respectivament de cada set, excepte en el quint set definitiu. Durant els temps per a descans, els jugadors en joc acudixen a la zona lliure pròxima a les respectives banquetes, onpoden rebre instruccions de l'entrenador. La resta de jugadors poden calfar sense balons en la zona lliure darrere de la línia de servici.

Arbitratge:
L'equip arbitral en un partit de voleibol està format per:

Primer àrbitre: àrbitre principal, assentat o de peu en una plataforma junt amb un dels pals, enfront de les banquetes, amb visió elevada sobre la xarxa. És l'àrbitre que dirigix elpartit, ja que indica l'inici de cada jugada, assenyala i decidix quin equip gana un punt i quina falta es comet, si entra el baló o va fora.


Segon àrbitre: àrbitre assistent, situat de peu junt amb el pal oposat al del primer àrbitre, entre les dos banquetes i davant de la taula d'anotadors. Controla les incidències que es produïxen en les zones exteriors del camp, les interrupcions o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Todo Está Permitido
  • Nada es verdad
  • ¿Crees que los testigos de un juicio pueden llegar a decir la verdad, toda la verdad y nada más que la verdad?
  • la verdad de un todo
  • La verdad de todo esto
  • Todo verde
  • Todo Verde
  • la verdad de todo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS