Nada que decir

Páginas: 2 (325 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2011
Els percentatges d’analfabetisme disminueixen lleugerament a diverses províncies meridionals amb una economia més dinàmica. Per exemple, a la Comunitat Valenciana o a diverses províncies d’AndalusiaOccidental, on es situa entre el 45% i el 51%. Aquí, encara que trobem una economia bàsicament agrària, es desenvolupa cert comerç marítim (vins, licors, fruits secs, cítrics etc); existeix unrepartiment més equitatiu de la propietat de la terra, cas de la Comunitat Valenciana; o, com en Huelva, un important desenvolupament de la mineria (Mines de Río Tinto). En línies generals, tot açòcontribuiria a certa elevació del nivell de renda. Així, una major quantitat de població podria garantir –se una educació mínima, cosa que explicaria la disminució de l’analfabetisme.
A nivell general, elnord d’Espanya presenta uns percentatges d’analfabetisme molt baixos en relació al sud de la Península. En el cas del País Basc i Catalunya, les conseqüències de la industrialització contribuïrendecisivament a aquest fet. Cal destacar, que la industrialització comporta un augment general de la renda, ja que el salari mitjà d’un jornaler era 2/3 parts del d’un peó industrial. I, amb eldesenvolupament urbà dels nuclis industrials, es disposarà de més i millors serveis educatius. Aquest procés d’urbanització, així com les seves repercussions sobre l’analfabetisme, també afectaren a Madrid,encara que per la seva condició de capital.
A la resta del nord d’Espanya hi existeix un gran predomini del sector primari. Però, a diferència del sud de la Península Ibèrica, la terra es troba mésequitativament repartida i els camperols solen disposar de terres pròpies. Així, la seva situació econòmica sol ser bastant millor que la dels camperols andalusos, extremenys o manxegos, cosa que elspermet garantir una millor educació pels seus fills.
La províncies gallegues constitueixen una excepció, ja que presenten uns percentatges d’analfabetisme elevats. Però aquí el problema del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sin Nada Que Decir
  • nada mas que decir
  • No Tengo Nada Que Decir
  • Sin Nada k Decir
  • mmm nada que decir
  • Nada mas que decir
  • Si no encuentras nada bueno que decir acerca de alguien es mejor no decir nada
  • Hablar dos horas sin decir nada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS